ZANIMLJIVO

VAR ME UNIŠTIO U PREMIJER LIGI! Nemac pobegao iz Čelsija, a za neuspeh krivi tehnologiju: Taj podatak me koštao!

Autor Nemanja Stanojčić

Nemački fudbaler za neuspeh u Premijer ligi krivi video tehnologiju.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Profimedia

Timo Verner za neuspeh u Čelsiju i sva dešavanja u Premijer ligi krivi VAR. Video tehnologija je razlog zbog kog nije ostavio veći trag u najjačoj ligi na svetu.

Nemački fudbaler odlučio je da se vrati u Lajpcig i nedugo po povratku pričao je o epizodi u Engleskoj. Odigrao je ukupno 89 mečeva i dao 23 gola u plavom dresu, očekivalo se mnogo više.

"U prvoj godini je ostvaren uspeh, ne mislim na lični, već na timski uspeh. Bio sam uveren da će u drugoj biti bolje. Međutim, pored promašenih šansi i VAR me uništio. Rekao bih da sam rekorder po broju poništenih golova posle intervencije iz VAR sobe. Taj podatak mi je uništio samopouzdanje", rekao je Verner.

Verner je pre dolaska na "Stamford bridž" blistao u Nemačkoj. Za Lajpcig je odigrao 159 mečev i dao čak 95 golova. Interesovanje je bilo veliko, navodno je bio na korak do prelaska u Liverpul, čak je i razgovarao sa Jirgenom Klopom. Nisu uspeli da se dogovore oko ličnih uslova, Čelsi se umešao i potpisao ga.

Izvor: Twitter/ThereseUTD

Umesto nastavka golgeterske serije usledili su problemi. Osvojio je sa klubom Ligu šampiona, UEFA Superkup i klupsko Svetsko prvenstvo, ali je bio daleko od svog nivoa. Previše je promašivao, često su to bili ziceri koje nije uspevao da smesti u mrežu.

Na sve to je dodatni problem bio i VAR, pošto su njegovi golovi često poništavani posle gledanja snimaka. Uglavnom zbog ofsajd pozicija u kojima se nalazio neposredno pre gola. U oktobru 2021. godine ESPN je saopštio neverovatan podatak - VAR mu je poništio čak 16 golova za nešto više od godinu dana...

Sada se vratio na mesto uspeha i pokušaće da povrati samopouzdanje i da ponovo pokrene seriju golova. Prvu priliku za to možda dobije već u subotu na meču protiv Kelna (15.30 časova).