Foto ubod

PIKSI SA ZVEZDOM PLESAO PROTIV NJEGA NA SAN SIRU! Stojković ponovo na istom mestu sa legendom Italije (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Dragan Stojković Piksi i Paolo Maldini bili su akteri nezaboravnog dvomeča Crvene zvezde i Milana krajem osamdesetih godina, a sada su ponovo jedan kraj drugog, ali u drugačijim ulogama.

Izvor: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u subotu je u Milanu gledao utakmicu Milan - Udineze, a tom prilikom je u loži stadiona San Siro sreo legendu Milana, italijanskog i svetskog fudbala, Paola Maldinija (54). 

Njih dvojica bili su rivali u nezaboravnom dvomeču Crvene zvezde i Milana 1988. i Maldini nije uspeo da spreči Stojkovića da postiže sjajne golove protiv roso-nera i na San Siru i na "Marakani". Ipak, posle prekida utakmice zbog magle, Italijani su u Beogradu izborili prolaz u četvrtfinale Kupa šampiona, a potom su i osvojili titulu, preskočivši i Verder, Real, a zatim i Steauu u finalu.

Ipak, taj dvomeč Zvezde i Milana i dalje je ostao "živ" u uspomenama navijača i sigurno su Stojković i Maldini evocirali uspomene na te utakmice i ove subote, kada je srpski stručnjak gledao meč u ulozi selektora, u društvu svog pomoćnika Bratislava Živkovića, dok je Maldini tehnički direktor Milana, aktuelnog šampiona Italije.

Izvor: Instagram/draganstojkovicpixy/printscreen

Milan je pobedom počeo odbranu titule, a strelci u trijumfu 4:2 bili su Teo Ernandez iz penala, Ante Rebić je dao dva gola i Brahim Dijaz jedan.