ŠOU

LUDNICA U ENGLESKOJ – GOLMAN OTIŠAO PRED PROTIVNIČKI GOL I POSTAO HEROJ: Potez karijere đaka Crvene zvezde iz Ciriha!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan kraj utakmice na "Stadionu svetlosti", gde je golman Kvins Park Rendersa Seni Dijeng doneo svom timu bod golom glavom protiv Sanderlenda.

Izvor: Profimedia

Lud završetak utakmice Sanderlend – Kvins Park Rendžers (2:2). Golman gostujućeg tima Seni Dijeng (27) dao je gol glavom u 92. minutu i doneo svom timu iznenađujući bod, s obzirom na to da je domaćin vodio sve do 87. minuta 2:0!

Ipak, švajcarski čuvar mreže i nekadašnji igrač fudbalskog kluba "Red Star" iz Ciriha napravio je u nadoknadi vremena potez koji će zauvek pamtiti, za muk na stadionu i za oduševljenje svojih saigrača, koji su ga dugo grlili posle tog pogotka. Pogledajte:

Dijeng je igrač Kvins Parka od 2016, ali je morao da se dokazuje na čak pet pozajmica pre nego što je prošlog leta dobio poverenje i "jedinicu" na dresu. Iako je rođen u Švajcarskoj i odrastao u Cirihu, nastupa za reprezentaciju Senegala.

Iako ima samo 27 godina, već je promenio veliki broj klubova, počev od Grashopersa, preko Duizburga, Stivenejdža, Dandija, Donkastera, igrao je i u poluamaterskom engleskom timu Vajthouk, koji se takmiči u sedmoj ligi, kao i u šestoligašu Hampton i Ričmond Borou.

Ipak, u poslednjih godinu dana dočekao je šansu na mnogo većoj sceni i koristi je da oduševljava navijače Kvins Parka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt