Fudbal

TO JE LUKA JOVIĆ KAKVOG ZNAMO! ODMAH DAO GOL ZA FIORENTINU! Sjajan debi u Seriji A - pogodio u PRVOJ utakmici za Violu!

Autor Mladen Šolak

Srpski napadač rutinski poslao loptu u mrežu u svom prvom nastupu u italijanskom prvenstvu!

Izvor: Profimedia

Luka Jović dao je gol na prvoj takmičarskoj utakmici za Fiorentinu! Srpski fudbaler pogodio je u 34. minutu utakmice za vođstvo 2:1 protiv Kremonezea u prvom kolu nove Serije A, tako što je primio loptu u šesnaestercu, brzo reagovao i poslao je u mrežu gostiju.

Srbin je i u pripremnom periodu igrao odlično i pokazao da će brzo ući u formu i to je dokazao i ove nedelje, u svom prvom nastupu u Seriji A. Od njega u Firenci očekuju da nastavi tamo gde je u "Violi" stao Dušan Vlahović i doskorašnji napadač Real Madrida nagoveštava da će biti u stanju da to uradi. Nismo ni sumnjali!

Jović će imati zadatak da pomogne Fiorentini, ali i da se vrati u formu iz Ajntrahta, zbog koje ga je Real Madrid kupio i zbog koje je bio hit Bundesa i evropskog fudbala. Pre svega jer ide Svetsko prvenstvo, na kojem bi Srbija mogla da ima paklen napad – Mitrović, Vlahović, Jović!

Jović je igrač Fiorentine od 8. jula, kada je došao iz Real Madrida bez obeštećenja. Igrač "kraljevskog kluba" bio je od jula 2019, ali u španskom gigantu nije ostavio dubok trag, jer je za tri godine dao samo tri gola na 51 nastupu u belom dresu. Sudeći prema viđenom ovog leta, deluje da je dolazak u Fiorentinu bio njegov pravi potez.