Odloženo!

PARTIZAN OPET ODLOŽIO MEČ U SUPERLIGI! Evropa bitnija od Spartaka - crno-beli žele u grupnu fazu!

Autor Dušan Ninković

Ni fudbaleri Partizana neće na teren predstojećeg vikenda.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana vratili su se na pobednički kolosek trijumfom u Novom Sadu, kada je Svetozar Marković u 95. minutu "srušio" Mladost GAT, ali priliku za drugu pobedu u nizu neće imati narednog vikenda. Crno-beli su, kao i njihov najveći rival, odložili meč 7. kola Superlige.

Zbog obaveza Partizana na evropskoj scena i dvomeča koji treba da igra protiv Hamruna sa Malte, crno-beli narednog vikenda neće igrati domaće prvenstvo. O terminu meča Partizana i Spartaka iz Subotice javnost će biti obaveštena naknadno.

Iako je na početku sezone napravljen "džentlmenski sporazum" klubova da svaka ekipa može samo po jednom da traži odlaganje susreta, mečevi 7. kola biće drugi u sezoni koje propuštaju Crvena zvezda i Partizan. Najveći srpski klubovi propustili su utakmice i u petoj rundi, kada je izgovor takođe bio nastup u evropskim mečevima.

Crno-beli su tada imali obaveze u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok im sada predstoji poslednje kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Protivnik dolazi sa Malte i tim iz Humske veliki je favorit u tom dvomeču, ali u klubu ništa ne prepuštaju slučaju pa žele da tim ima dovoljno vremena za odmor između mečeva koji se igraju u naredna dva četvrtka.

Podsećamo, dve runde ranije Zvezda nije otputovala na gostovanje u Novi Sad gde je trebalo da igra protiv Vojvodine, dok je Partizan trebalo da ugosti Napredak iz Kruševca. Pored Zvezde i Partizana, do sada je odlaganje meča tražio samo Radnički, koji je zbog evropskih obaveza propustio gostovanje Kolubari u trećem kolu prvenstva.

Ostaje da se vidi kada će biti određeni termini za odigravanje tih susreta, pošto je kalendar veoma zgusnut. Crvena zvezda već ima obezbeđenu grupnu fazu u Evropi ove jeseni, dok i Partizan ima veliku šansu da to uradi. Večitim rivalima predstoje i obaveze u Kupu Srbije, a na kalendar posebno utiče neobičan termin Svetskog prvenstva, koji će prekinuti klupske obaveze širom sveta.