Otišli!

RADNIČKI DOBIJAO GOLOVE KAD PROTIVNIK HOĆE, PA OTERAO GOLMANE! Šok promena u Nišu - dvojici otkazi, a dete čuva mrežu!

Autor Dušan Ninković

Nišlije su odlučile da naprave korenite promene u klubu nakon veoma lošeg starta sezone.

Izvor: MN Press

Katastrofalan početak sezone u Radničkom iz Niša inicirao je velike promene u klubu. Tomislav Sivić je podneo ostavku koja je prihvaćena iz drugog pokušaja, a sada su na red došle promene i u igračkom kadru. Praktično prkeo noći, Radnički iz Niša ostao je bez obojice čuvara mreže koji su počeli sezonu.

Klub sa "Čaira" saopštio je da su raskinuti ugovori sa Filipom Dujmovićem (23) i Markom Drobnjakom (27), momcima koji uopšte nisu impresionirali na početku nove sezone. Oni su na uvodnih sedam susreta primili čak 20 golova!

O tome koliki je problem Radničkog svojevremeno je govorio i Tomislav Sivić, sada već bivši trener kluba. "Nismo ništa zaslužili kad dobijamo ovakve golove u ovakvim momentima. Ne možemo dati golova koliko možemo da primimo. To su sve skandalozne greške, ovo je sramota. Mi dobijamo gol kad god protivnik poželi, kao da nemamo nikog na golu. To su činjenice", pričao je šef stručnog štaba nakon ispadanja iz Evrope od Gzire sa Malte.

Tada se na udaru sivića našao Dujmović, koji je čuvao mrežu Nišlija u revanš meču drugog kola kvalifikacija. Filip je pored tog meča branio i u Superligi na utakmici protiv TSC-a, a zanimljivo je da se njegova mreža na oba susreta tresla po tri puta.

Preostalih 14 golova primio je Marko drobnjak, koji je branio na ostalih pet mečeva u sezoni, četiri u Superligi i onaj evropski na Malti. Ni on, kao kolega Dujmović nije uspeo da sačuva mrežu u ovoj sezoni. Zbog toga su obojica dobili raskid ugovora u Nišu, pa će Radnički pokušati da pronađe novo rešenje među stativama do kraja prelaznog roka.

Dok se to ne desi, rešenje će biti Dimitrije Stevanović (17), momak iz omladinske škole. On ove sezone nijednom nije bio u konkurenciji za tim, ali će u sredu tokom gostovanja Kolubari imati priliku da se pokaže i nametne novom stručnom štabu za ostatak sezone. Već na tom meču tim mora da zaigra mnogo bolje i popravni bodovni saldo koji trenutno iznosi samo dva boda iz pet odigranih utakmica.