BRUKA!

ŠOKANTNI DETALJI O MAURU I VANDI - PONIŽAVALI SU SLUŽAVKU! Žena u suzama otkrila: "Nisu me platili za dve i po godine"

Autor Nemanja Stanojčić

Poznati fudbalski par Mauro Ikardi i Vanda Nara nemaju poštovanje prema svojim radnicima...

Izvor: Profimedia/Youtube/Ciudad Magazine/printscreen

Mauro Ikardi i Vanda Nara su jedan od najpoznatijih fudbalskih parova, mnogo više se o njima priča zbog skandala i kontroverzi nego o dobrim stvarima. Sada su se pojavili novi detalji, o tome kako su ponižavali služavku.

Potresnu priču o tome ispričala je Karmen Barbieri, žena koja je radila za njih i trpela je sve i svašta. U jednoj emisiji je u suzama prepričavala kako je sve to izgledalo.

"Prethodnih par dana bili su najgori, od kada sam došla na aerodrom. Sve mi je trajalo predugo, nisam imala dobar osećaj. Otišla sam po svoj prtljag i nisam mogla da stojim, imala sam napad paniike. Vandina majka Nora me je odvela na aerodrom. Nisu me tretirali kako treba, neke stvari su teške i želela bih da ih sačuvam za sebe", počela je Karmen priču za "Ciudad magazin", pošto je na snimanje došla u Argentinu.

Ovo je njihova kuća:

Sve je počelo od 2014. godine, tada su je zvali da im pomogne. Vanda je bila trudna sa ćerkom Frančeskom. Na početku je išlo po planu, pa je usledila i mala pauza kada nije radila za njih. Sve do 2019. godine kada je Mauro prešao u PSŽ iz Intera.

"Kada sam počela da radim sve je bilo kako treba. Onda su me pozvali da dođem u Francusku, rekli su mi da će izvaditi sve potrebne dozvole. Obećali su, ali ih nisu obezbedili, radila sam na crno. Vratili su me iz Pariza u Italiju, da bi završili potrebnu papirologiju, onda je usledila pandemija korone. Posle toga su me odveli da izvadim te papire, tamo sam morala da razgovaram sa nekim ljudim, videli su gde sam putovala, pitali su me gde sam bila i sa kim, rekla sam da sam bila sa prijateljicom, nisam htela da uvalim Vandu ili Maura u probleme. Propitivali su me, pitali su da li lažem, branila sam se, plašila sam se zbog svega."

Prema njenom svedočenju tamo je živela u jednoj kući koja je bila daleko od svega. Navodno se nalazila kilometrima od grada.

"Živela sam u jednoj kući u Francuskoj koja je bila daleko od svega, oko dva kilometra sam morala da pešačim da bih došla gde treba. Nisu me nikada zvali ni da pitaju kako sam. Jedini poziv bio je kada im je trebalo nešto ili kada je bilo potrebno nešto da se uradi ili da se čuvaju deca. Imala sam napad panike jedno veče, pomogao mi je jedan radnik koji je bio tu, preko drugarce iz Italije sam dobila potrebne lekove, ne preko njih."

Ovo je Vanda Nara:

Ispričala je i da joj nisu dali platu za vreme koje je radila za njih...

"Nudli su mi platu od 600 evra mesečno, nije mi platila ni evro za dve i po godine koliko sam bila tu. Dešavalo se da ona ode sa psima u šetnju, mene da ostavi u kući gladnu. Mauro me je tretirao loše takođe. Vandi sam jednom tražila platu, rekla mi je da će mi doneti kasnije, pa je zaboravila, pa je rekla da će mi dati na aerodromu i ništa nije bilo."

Nastavila je priču o tome u istom dahu. Ispričala je i da je ilegalno radila za Maura i Vandu tokom tog perioda. Kupovali su joj hranu i sređivali su joj putovanja, ali nije dobila finansijku nadoknadu.

"Nisu oni toliko loši, jer ima dosta stvari koje ljudi izmišljaju o njima, ali ima nekih stvari koje su istinite. Vanda mi nije platu. Nudila mi je 600 evra mesečno, nisam potpisala nikakav ugovor, ništa nije išlo preko neke agencije ili tako nešto. Radila sam na crno oko dve i po godine, skoro tri. Oni su organizovali sva putovanja, to nisam plaćala. Što se hrane tiče, bio je tu jedan čovek koji je bio zadužen za to, imao je karticu koju su mu dali, sa njim sam išla u supermarket. Oni su mi poklanjali neku odeću koju nisu koristili", zaključila je Karmen.