Emotivno!

"KRIV SAM, MARADONU NISAM ODVOJIO OD LEŠINARA": Legenda i dalje pati za Dijegom - često pomisli na prijatelja!

Autor Dušan Ninković

Skoro dve godine nakon smrti, Hristo Stoičkov se kaje jer nije spasao život Maradoni.

Izvor: MN Press

Legendarni Dijego Maradona preminuo je u novembru 2020. godine, a njegova smrt i dalje izaziva mnogo pažnje. Naslednici su se borili da deo bogatstva čuvenog Argentinca, a grupa ljudi optužena je da ga nije adekvatno lečila tokom poslednjih dana. Zbog toga se u Maradoninoj rodnoj zemlji vode postupci, a i ceo svet zanimaju detalji njegovog života.

Tako je Hristo Stoičkov, jedan od Dijegovih najboljih prijatelja iz sveta fudbala, upitan za svoj odnos za Maradonom. Njih dvojica su bili veoma dobri prijatelji, a Bugarin se sada kaje zbog toga što nije bio bliži sa Dijegom Maradonom.

Po njegovim rečima, trebalo je da insistira na kontaktu sa Argnetincem, jer bi tako imao priliku da reaguje i spasi život jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

"Imao sam sve njegove brojeve, a poslednji put sam razgovarao s njim 2. ili 3. februara 2016. godine. Zvao me je 8. februara da mi čestita rođendan i od tada više nismo mogli da pričamo jer je on uvek spavao, odmarao se, igrao se, šetao. Tada sam poslednji put čuo Dijegov glas. Mislim da mi nije bilo dozvoljeno da razgovaram sa Maradonom. Osećam se krivim što ga nisam odvojio od lešinara. Uvek kažem da su lešinari. Trebalo je više da insistiram, da češće budemo u kontaktu zbog prijateljstva koje smo imali. Ponekad sedim kod kuće i pomislim 'Zar nisi mogao nešto da uradiš?' Osećam se pomalo krivim. Naljutilo me je što sam ga video okruženog tim ljudima u odelima i kravatama. Video sam ga kako pati, neka počiva u miru. Maradona se nikada nije udaljio od svojih prijatelja", ispričao je Hristo Stoičkov.

Maradona i Stoičkov su dobar deo karijere proveli u Barseloni, ali u tom timu se nisu sreli. Argentinac je napustio klub nekoliko sezona pre nego što je bugarski fudbaler započeo prvi mandat u španskom klubu. Ipak, kasnije su postali veoma dobri prijatelji i po rečima Stoičkova za više od dve decenije se nikada nisu posvađali.