Odlazi

ŠOK U HRVATSKOJ, BIVŠI REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO KARIJERU SA 29 GODINA: Kovač ga vodio na Mundijal, ali telo nije izdržalo

Autor Nikola Lalović

Ivan Močinić je otputovao u Brazil sa nacionalnim timom Hrvatske, a sada je sa samo 29 godina morao da se povuče.

Izvor: Profimedia/Stanislav Krasilnikov/TASS

Bio je veliki talenat, igrao je za sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, dogurao je do dresa seniorskog tima nacionalne selekcije, a sada se povlači sa 29 godina! 

Ivan Močinić je ofanzivni vezista najpoznatiji po igrama u Rijeci, a poslednje igračke dane proveo je u timu Šibenika. Razlog za ovako rano penzionisanje je to što je imao jako puno problema sa povredama tokom karijere. Sada je sa 29 godina okačio kopačke o klin, ali ne ide iz fudbala, jer će postati pomoćni trener Rijeke.

"Ponovno sam na starom mestu, na kojem sam proveo najbolje dane karijere. Ovo se dogodilo preko noći. Bio sam igrač i odjednom sam krenuo novim smerom. Sada sam pomoćni trener kadeta. Uživam u poslu, to mi je nešto novo. Dobra smo ekipa, lepo je raditi sa decom. Početnik sam, ali neke stvari znam i želim da ih prenesem deci", rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke.

Močinić je za Rijeku igrao od 2011. do 2016. godine, a onda je usledio transfer u Austrriju iz Beča gde se zadržao do 2019. godine. Tada su krenule povrede i morao je da se vrati u Hrvatsku, gde je potpisao za Istru, a zatim za Šibenik. 

Na kraju je ostao na jednom nastupu za nacionalni tim, a iako je bio planiran za tim Hrvatske na Svetskom prvenstvu 2014. godine ponovo su ga povrede sprečile. U Brazil nije mogao jer je povredio gležanj, pa je debi i ujedno poslednji reprezentativni meč odigrao 2015.

"Prošlo je osam godina od toga. Tada nisam bio ni svestan da sam u reprezentaciji, a sad vidiš kakva su to imena i kakva je čast bila. Zadovoljan sam što sam upisao jedan nastup za Hrvatsku i bio u Brazilu. To su lepi trenuci, ali moram se usmeriti na nešto novo", komentarisao je Močinić.

Tagovi