Fudbal

LEGENDARNI FUDBALER ZAPLAKAO U SUDNICI, POROTA VIDELA SUZE: Optužen za nasilje u porodici, a pričao o najtežoj noći!

Autor Dušan Ninković

Velšanin Rajan Gigs koji je godinama bio krilo Mančester junajteda, a kasnije i trener tog tima, sada mora da objašnjava svoje postupke u vezi sa Kejt Grevil.

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs plakao je tokom jučerašnjeg saslušanja, na sudskom postupku koji se protiv njega vodi zbog nasilja u porodici. Velšanin je optužen za fizički napad na svoju devojku i njenu sestru, ali i za psihičku torturu prema bivšoj devojci, koju je čak i ucenjivao njenim provokativnim fotografijama.

Kejt Grevil tvrdi da je nekadašnji fudbaler jednom prilikom tokom posete Londonu golu izbacio iz hotelske sobe u kojoj su bili smešteni, dok je drugom prilikom fizički nasrnuo na nju i njenu sestru. Zbog svega toga Kejt se plašila da napusti nekadašnje krilo Mančester junajteda.

O tome da li je Rajan Gigs kriv odlučivaće sud, a on već na samom početku pričao o svom traumatičnom iskustvu. Velšanin je zaplakao u sudnici, a otkriveno je da su suze tu zbog najteže noći njegovog života! Nekada jedan od najboljih fudbalera Premijer lige pustio je suzu kada mu je postavljeno pitanje da se priseti dana kad je uhapšen jer je svoju tadašnju devojku udario glavom.

Početkom novembra 2020. godine Gigs je uhapšen zbog napada na devojku, a između 22:00 i 23:00 prebačen je u policijsku stanicu Pendleton u Salfordu. Tu noć proveo je iza rešetaka, a svom advokatu je tokom saslušanja rekao da je to "najgore iskustvo koje je imao u životu".

Usledile su suze, pa je Rajanu bilo potrebno nekoliko sekundi da nastavi sa odgovaranjem na pitanja. Porota je gledala kako plače u sudnici, a ostaje da se vidi da li bi ovaj detalj mogao da utiče na ishod suđenja. Što se tiče fizičkog napada na Kejt Grevil, Gigs je demantovao da je svoju bivšu devojku udario glavom nakon što joj je obe ruke stavio na ramena. Po njegovoj verziji priče, njih dvoje su se sudarili glavama tokom rasprave u kuhinji.

Rajan Gigs je izjavio da nije kriv ni po ostalim tačkama optužnice.