SVE SA MEČA!

OVAKO JE ZVEZDA PALA U IZRAELU - POGLEDAJTE PET GOLOVA: Preokret za 13 minuta, ali srpski šampion je SVE prosuo! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Čak pet pogodaka viđeno je na meču Makabija i Crvene zvezde u Haifi, tokom prvog meča plej-ofa.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Crvena zvezdaizgubila je prvi meč (3:2) u sezoni, a utakmica koju je srpski šampion odigrao u Izraelu bila je spektakularna. Na stadionu Makabija u Haifi videli smo pet pogodaka i još nekoliko fantastičnih prilika za gol. Zvezda je tresla mrežu preko Aleksandra Pešića i Gelora Kange, ali će i u revanšu morati da postigne golove koji mogu da joj donesu grupnu fazu Lige šampiona.

Dok Dejan Stanković i njegov tim smišljaju taktiku za utorak i kako da Zvezdi donesu novi evropski uspeh, pred vama su svi golovi meča odigranog u Haifi.

Bilo ih je čak pet, a u jednom trenutku meča delovalo je kao da Zvezda ima situaciju pod kontrolom. Bio je to finiš prvog dela meča kada se srpski šampion oporavio od šoka sa početka i zaigrao kako ume, ali... Počelo je i završilo se loše po Stankovićev tim.

Počelo je pogotkom napadača sa Haitija, jer je Pjero iskoristio gužvu u kaznenom prostoru. Haziza je prošao po desnoj strani gde je driblinzima mučio Milana Rodića i Nemanju Milunovića, a njegovu ubačenu loptu nije uspeo da zaustavi Milan Borjan. Ona se na kraju dokotrljala do Makabijevog golgetera koji je nakon duela sa Erakovićem pogodio mrežu. Ovako je to izgledalo:

Makabi - Crvena zvezda 1:0, Pjero
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Iako se srpski šampion mučio sa brzinom igrača Makabija, Stanković je uspeo da uspostavi balans svoje ekipe pre poluvremena. Zvezda se konsolidovala, a to se najbolje videlo kroz sve opasnije napade crveno-belih. Jedan takav doneo je i gol, kada je udarac Aleksandra Kataija u mrežu prosledio Aleksandar Pešić, čovek koji se našao na putanji lopte i reagovao u pravom trenutku.

Makabi - Crvena zvezda 1:1, Pešić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Potpuni šok na stadionu u Haifi dogodio se nekoliko minuta pred poluvreme, kada je Gelor Kanga pogodio za potpuni preokret. Bila je to ubitačna kontra Zvezde u kojoj su učestvovali Aleksandar Pešić, Mirko Ivanić i Gabonac koji je sjajnim udarcem postigao još jedan veoma važan evropski gol.

Makabi - Crvena zvezda 1:2, Kanga
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Ipak, crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju prednost koju su imali na poluvremenu. Furioznih desetak minuta Makabija u nastavku susreta ostali su bez odgovora, a šampion Izraela ponovo je preko Pjera zatresao mrežu iza Borjana. Ovog puta je korpulentni napadač sa Haitija to uradio glavom, nakon dobijenog duela protiv Milunovića.

Makabi - Crvena zvezda 2:2, Pijero
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Za kraj, u listu strelaca upisao se i Tjaron Šeri. Holandski fudbaler kojeg često karakterišu kao najboljeg prvotimca Makabija iz Haife postavio je konačnih 3:2 preciznim udarcem u 61. meča. Bila je to akcija nakon jeftino izgubljene lopte Zvezde na sredini terena, a golman Borjan bio je potpuno nemoćan u trenutku šuta...

Makabi - Crvena zvezda 3:2, Šeri
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Zvezdi ostaje još 90 ili 120 minuta fudbala, a narednog utorka će pred svojim navijačima imati priliku da stigne do grupne faze Lige šampiona. Da bi posao bio završen pre penala crveno-belima je potrebna pobeda od dva gola razlike, pošto u UEFA takmičenjima ne važi pravilo gola u gostima.