UBEĐEN

BOLJI SMO TIM OD CRVENE ZVEZDE! Makabijev fudbaler "pecka" crveno-bele: Trebalo je da bude 4:2 ZA NAS!

Autor Milutin Vujičić

Fudbaleri Makabija iz Haife prilično su zadovoljni kako su odigrali protiv Crvene zvezde.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je na gostovanju u Izraelu pokazala mnoge manjkavosti u igri bez klasičnog zadnjeg veznog, a to se možda najbolje videlo kod trećeg gola za preokret Makabija u 61. minutu.

"Pukao" je vezni red i otvorila se rupa posle nedovoljno dobrog kontakta sa loptom Mirka Ivanića, a lopta je stigla tamo gde opasni Tiaron Šeri najviše voli. Surinamski fudbaler koji redovno postiže dvocifren broj golova od kada igra za Haifu, namestio se brzo i pogodio Borjanov gol, za veliku pobedu domaćina i osećaj koji mu kaže - "bolji smo".

"Bila je luda i neverovatna utakmica. Zabavili smo se i pobedili. Bilo je lepo igrati u plej-ofu, videćemo šta nas čeka... Ko je bolji? Mi smo bolji tim po mom mišljenju", rekao je Tiaron Šeri za izraelske medije posle meča.

"Igrali smo sjajno i moramo da 'ubijemo' meč u revanšu. Neće biti lako, borićemo se kao ludi".

Njegov saigrač Dolev Haziza takođe je pohvalio neverovatnu atmosferu koju je napravilo skoro 30.000 navijača na tribinama, a priznaje da je bilo teško igrati protiv tima koji zna da kazni svaku vašu grešku i zato je Zvezda na pauzu otišla sa prednošću 2:1 - golovima Pešića i Kange.

"Barak nas je organizovao na poluvremenu i pitao nas šta mi hoćemo sa našim karijeram. Hoćemo li napred ili nazad da igramo Ligu Evrope? Pogledali smo se i shvatili možemo", rekao je Haziza i rekao da misli da su bili bolji.

"Da je još Rukavicja ušao ranije, bilo bi 4:2 za nas".

Podsetimo, revanš se igra idućeg utorka u Beogradu i na snazi više nije pravilo gola u gostima.