OPA!

KONTE PROGOVORIO O TUČI SA TUHELOM! Italijan se oglasio posle HAOSA: "Nije ni prvi, a ni poslednji put"

Autor Nemanja Stanojčić

Antonio Konte oglasio se posle incidenta sa Tomasom Tuhelom na utakmici Premijer lige.

Izvor: Profimedia

Derbi Londona između Čelsija i Totenhema bio je uzbudljiv i na terenu i pored terena u Premijer ligi. Dok su igrači priredili spektakl (2:2), treneri Tomas Tuhel i Antonio Konte bili su na ivici fizičkog obračuna. Malo je nedostajalo da se pobiju pored aut linije.

Prvo je Tuhel gol "plavaca" proslavio trkom pored Kontea i ekipe, pa je Konte uzvratio radovanje na sličan način i došlo je do prvog incidenta. Potom su po završetku utakmice bili na ivici još većeg sukoba prilikom pozdrava. Jedva su ih razdvojili.

"Video sam da je FA (fudbalska asocijacija Engleske prim.aut) pokrenula postupak zbog svega što se dogodilo. Moramo da prihvatimo to i da poštujemo njihovu odluku. Ponekad se takve situacije dešavaju, nije prvi, ni poslednji put da se treneri ne slažu i da se ne ponašaju kako treba. Najvažnije je da nastavimo dalje i da poštujemo jedni druge. Za mene je sve to već arhivirano", rekao je Konte na konferenciji za medije.

Ovako je to izgledalo:

Nije se sve između Italijana i Nemca završilo na samom terenu. Prvo je Tuhel prilikom razgovora sa novinarima pokazivao svoje mišiće i pričao detaljnije o svemu tome. Nedugo posle toga je i Konte na društvenim mrežama imao interesantnu poruku za kolegu sa klupe.

Jasno je da engleski mediji neće tako lako dozvoliti da se sve ovo zaboravi, kako stvari stoje FA bi mogla da suspenduje i jednog i drugog trenera za narednu utakmicu. Čeka se konačna odluka. Naredni derbi ova dva tima u Premijer ligi zakazan je za 25. februar...