Fudbal

SJAJNA NOĆ PARTIZANOVIH LEGENDI U EVROPI! Saša Ilić srušio švajcarskog velikana, Vladimir Ivić oborio Francuze!

Autor Mladen Šolak

Velike evropske pobede CSKA Sofije, koga vodi Saša Ilić, kao i Makabija iz Tel Aviva, na čijoj klupi sedi Vladimir Ivić.

Izvor: Profimedia

Bugarski vicešampion CSKA Sofija pobedio je na svom terenu Bazel 1:0, za najveću pobedu u mladoj trenerskoj karijeri legendarnog srpskog fudbalera Saše Ilića. Tim čuvenog asa Partizana slavio je protiv Švajcaraca autogolom španskog defanzivca Serhija Lopeza i tako stekao prednost pred revanš utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. U okviru istog takmičenja, i tim njegovog bivšeg saigrača iz Partizana Vladimira Ivića, Makabi Tel Aviv, savladao je kod kuće ambicioznu Nicu - 1:0.

Ilićev sastav je ovog leta u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu eliminisao predstavnika Severne Makedonije - Makedoniju Đorđe Petrov (0:0, 4:0), a potom je bio bolji i od Sent Patrika iz Republike Irske, i to uprkos porazu kod kuće u prvom meču (0:1, 0:2). Sada je njegova ekipa na dobrom putu da napravi još jedan veliki uspeh, a u večerašnjem meču Ilić je u drugom poluvremenu uveo u igru dugogodišnjeg vezistu Spartaka iz Subotice, Lazara Tufegžića.

"Čestitam momcima na fantastičnoj borbenosti i dosta dobroj utakmici večeras. Druga stvar je da pozdravim publiku i da su danas videli koliko nam znače. Treća stvar je da ste videli koliko je Bazel opasna ekipa, kako kažnjava opasne greške. Nismo ih danas mnogo pravili, ali jednu, sa kraja prvog poluvremena, su mogli da kazne. Dosta dobro smo se večeras nosili sa Bazelom, ali ljudi moramo da shvatimo da je ovo završen samo prvi deo i da ćemo za sedam dana igrati drugi deo, u Švajcarskoj. Ako želimo da prođemo, moramo da igramo još bolje nego što smo igrali večeras", rekao je posle meča Ilić, koji vodi CSKA od početka juna.

Ovako je u Sofiji pao Bazel:

CSKA Bazel
Izvor: YouTube/CSKA Sofia FC

Kada je u pitanju Makabijev uspeh, strelac gola odluke za Ivićev tim bio je hrvatski ofanzivac Stipe Perica, udarcem u 74. minutu. U tim trenucima na terenu je bio centarfor Izraelaca Đorđe Jovanović, koji je takođe počeo karijeru u Partizanu, kao i Ivić i Ilić. Gol Nice u Izraelu je čuvao doskorašnji golman Lestera Kasper Šmajhel, u veznom redu bio je poznati Velšanin Aron Ramzi, ali ipak nisu uspeli da savladaju domaćina.

Njihov nekadašnji tim za to vreme u Humskoj igra protiv Hamruna, uz zanimljiv ambijent na tribinama, gde su navijači doveli orkestar sa trubama i bubnjevima.