POZNATI DETALJI

SRBIJA SA 10 DANA PRIPREMA IDE NA MUNDIJAL: Ovo je plan Orlova za Katar - generalka za Brazil je 85. selekcija sveta!

Autor Nebojša Marković

Fudbalski savez Srbije objavio je kako će izgledati plan i program reprezentacije pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: MN Press

Poznato je kako će izgledati pripreme reprezentacije Srbije pred Svetsko prvenstvo u Kataru!

Selekcija Dragana Stojkovića Piksija imaće poslednju proveru pred Mundijal u Bahreinu, protiv domaće selekcije, a kuriozitet je da će pripreme "orlova" za najveće takmičenje trajati samo deset dana!

Znalo se odavno da će pomeranje Mundijala za novembar i decembar uticati na čitavu fudbalsku sezonu, pomeranja kalendara utakmica, a na kraju i na pripremu reprezentacija za planetarni događaj.

Sada je poznato i kako - reprezentacija Srbije okupiće se 14. novembra u Staroj Pazovi, a već narednog dana zaputiće se u Manamu, glavni grad Bahreina.

Ova mala zalivska zemlja pored Katara, biće domaćin Srbiji u prijateljskoj utakmici 18. novembra. Meč Srbije protiv Bahreina (85. na FIFA listi) biće poslednja provera pred početak Svetskog prvenstva. Već 19. novembra, "orlovi" će se preseliti u Dohu, gde će 20. novembra početi turnir, a Srbija svoj prvi meč odigrati četiri dana kasnije protiv Brazila. Taj meč doći će samo 10 dana nakon okupljanja u Staroj Pazovi.

Posle toga će uslediti meč drugog kola grupe G protiv Kameruna i to 28. novembra, dok će treći meč protiv Švajcarske biti na programu 2. decembra.

Inače, do početka Svetskog prvenstva, Srbija će igrati i dve takmičarske utakmice u septembru, kojima će završiti nadmetanje u Ligi nacija. Prvo će 24. septembra dočekati Švedsku na stadionu "Rajko Mitić", što će biti i poslednji meč "orlova" u Srbiji pred Mundijal. Potom će igrati 27. septembra protiv Norveške u poslednjem kolu B divizije Lige nacija. Okupljanje Stojkovićeve selekcije pred te dve utakmice zakazano je za 19. septembar.