HIT!

IZGUBIO SAM FINALE OD GRČKE I TAMO OTIŠAO NA MORE! "U hotelu pola reprezentacije, a najgore je kad pošalju piće..."

Autor Milutin Vujičić

Nuno Gomeš ispričao je urnebesnu anegdotu sa letovanja u Grčkoj od pre 18 godina, malo pošto je izgubio finale Evropskog prvenstva od ove reprezentacije.

Izvor: YouTube/Rádio Comercial/UEFA/Screenshot

Prošlo je 18 godina od kada je reprezentacija Grčke napravila jedno od najvećih iznenađenja u istoriji fudbala pošto je u finalu Evropskog prvenstva savladala domaćina Portugal, a taj poraz i dan-danas boli Nuna Gomeša, u to vreme jednog od najboljih igrača "Os Navegadoresa"

Ne samo da su Grci golom Angelosa Haristeasa upropastili Nunu Gomešu taj 4. jul pred krcatim "Da Lužom" u Lisabonu, nego su se potrudili da mu čitavo leto bude traumatično jer nije mogao ni da se odmori od njih.

O čemu se radi? Nakon što je Gomeš izgubio finale, imao je već uplaćen godišnji odmor u Grčkoj, pošto teško da je iko mogao da pretpostavi da će se ova zemlja u Sredozemlju boriti za titulu evropskog prvaka. Međutim, nije stigao da menja planove i otputovao je u Grčku gde je čitavog leta bila fešta.

Sigurno je pomislio da će ga mnogi prepoznati i šaliti se sa njim zbog poraza u finalu, ali nije mogao da pretpostavi da će odsesti u hotelu u kome je smešteno više od pola reprezentacije Grčke!

"Odjednom me dodiruju po leđima, mislio sam da mi neko od konobara donosi još jedan 'frape', ali kad sam bolje pogledao prepoznajem lice. Bio je to Takis Fisas, koji je bio evropski prvak s Grčkom", ispričao je bivši reprezentativac Portugala u jednom podkastu, prenosi "Rekord".

"Pitao sam ga šta radi tu, a on mi uzvraća na isti način. 'Došao sam na odmor, već sam se dogovorio', odgovorio sam mu. Rekao mi je da su oni, grčki igrači, takođe na odmoru u tom hotelu".

Izvor: MN Press

Kako mu je kasnije Fisas objasnio, vlasnik hotela je vrlo imućan ugostitelj koji poseduje nekretnine širom Grčke, tako da je u jedan smestio reprezentativce u znak zahvalnosti što su obradovali naciju. A to je značilo da će do kraja odmora Gomeš morati da ih izbegava...

"Nisu svi bili tamo, bilo ih je oko 15-16, ostali su išli na druga mesta. Bio je tu i Haristeas koji je postigao gol. Srećom po mene, hotel je imao dve plaže. Ujutro bih se probudio i gledao prvo su, a zatim bih otišao iza odmarališta do druge plaže".

Ali, kada su Grci saznali da je tu...

"Svaki dan mi je konobar dolazio da mi ponudi piće. Rekao bih mu da nisam ništa naručio, ali on bi na to uvek odgovarao 'gospodin Haristeas je poslao...'", ispričao je kroz smeh Gomeš kome je priselo letovanje, međutim nije naravno za zlo uzeo fudbalerima Grčke koji su prirodno slavili.

Tagovi