KAKO ĆE IGRATI ZVEZDA?

STANKOVIĆ SPREMA PROMENU - "SPECIJALAC" ZA MAKABI? Nova formacija za Ligu šampiona, jedan ISPADA iz startnih 11!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će za meč protiv Makabija u Beogradu najverovatnije minimalno promeniti formaciju i napraviti jednu promenu u startnoj postavi.

Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda u utorak (21.00) protiv Makabija igra za grupnu fazu Lige šampiona, a prethodnih pet dana trener Dejan Stanković imao je da razmisli o tome šta je pošlo po zlu u Izraelu. Njegova ekipa vodila je 2:1 na poluvremenu, ali je čini se nepotrebno "ušla u trku" sa Makabijem, sve vreme delovala ranjivo, pa joj se to na kraju obilo o glavu i poražena je 3:2, što znači da će susret na punoj Marakani početi iz minusa.

Deluje da je najviše problema bilo u veznom redu koji nije mogao da zaštiti odbranu, pa se zbog toga očekuje jedna promena u startnoj postavi u revanšu, kako bi se povratio potreban balans.

Zbog toga se očekuje da Seku Sanogo bude u startnih 11 kako bi zaštitio odbrambene igrače Crvene zvezde koji će se tokom meča sigurno suočiti sa dosta kontri. Sanogo će igrati "u rupi" između dve linije kako bi poput korektora popravljao izgubljene lopte ofanzivnijih igrača, što Zvezda nije imala u Haifi tokom prvih sat vremena meča, kada su Kanga i Kangva igrajući u tandemu nedovoljno dobro pratili igrače koji su im prolazili iza leđa.

Upravo zbog toga će Stanković najverovatnije napraviti korekciju u veznom redu, a najveća dilema bila je naravno oko toga koga staviti na klupu, pošto su u pitanju "slatke muke" zbog kojih je verovatno i odbio da napravi žrtvu u Haifi.

Po svemu sudeći, Kings Kangva će se preseliti na klupu za rezerve, prvi put od kada je došao u Crvenu zvezdu. Fantastično se snašao na mestu "desne osmice", ali sada bi to mesto trebalo da zauzme iskusniji Gelor Kanga, inače i strelac drugog gola za crveno-bele na gostovanju prethodne srede.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kangva je bio jedan od najslabijih na terenu i nije iznenađenje što se na klupu seli pre nego Mirko Ivanić ili Aleksandar Katai, dok je potvrda medicinskog tima da je Osman Bukari definitivno spreman za utakmicu - značila i da je Zambijac ovoga puta "višak". Jasno, to ne znači da neće imati ulogu na ovom meču, štaviše Zvezdi će njegova energija sa klupe sigurno pomoći u nastavku utakmice, međutim za potrebe formacije 4-1-2-3 mora da sačeka svoju šansu u drugom delu susreta.

Što se tiče ostatka tima - ne očekuju se promene. Borjan će biti na golu, desno će igrati Eraković, levo Rodić, dok će u srcu odbrane biti Dragović i Milunović. Ipak, možda se rotiraju kako bi Dragović sada bio na Pjerou...

Ispred njih igraće Seku Sanogo od koga se očekuje da odigra najbolju partiju u Crvenoj zvezdi, što nije nagovestio formom u prethodnih mesec i po dana, dok će kao dvojica veznih ispred njega zaigrati Ivanić i Kanga. Levo se naravno očekuje Katai, desno ćemo gledati Bukarija, a mesto u špicu predviđeno je za Pešića.

Videćemo da li je "specijalac" dovoljan da zaustavi vrlo eksplozivne igrače Makabija, ali jasno je da i napad neće smeti da promašuje kao recimo protiv Rendžersa da bi doneo Ligu šampiona.

Sačekajmo još poslednji trening koji je zakazan naravno za večeras, ali ako svi budu zdravi u taboru srpskog šampiona, to znači da će Crvena zvezda u sledećem sastavu napasti grupnu fazu Lige šampiona: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Katai, Bukari i Pešić.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt