Šta nas čeka?

SVE O MEČU SEZONE CRVENE ZVEZDE: U igri MILIONI i Liga šampiona, crveno-beli imaju 1 problem i OZBILJAN zaostatak!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda od 21 čas igra verovatno najbitniji meč sezone za ovaj tim, bar što se tiče evropskih takmičenja.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia/MN Press/Arena Sport/screenshot

Kiša koja ne prestaje da pada u Beogradu ovih dana teško da će oterati navijače Crvene zvezde sa tribina od 21 čas. Crveno-beli su najavili pune tribine, veliki broj karata je odmah "planuo", jer svi hoće da vide plasman ovog tima u Ligu šampiona.

Rival je Makabi iz Haife koji u Beograd dolazi nakon vrlo dramatične utakmice odigrane prošle nedelje u kojoj smo videli mnogo preokreta, čak pet golova, dva lica crveno-belih i na kraju pobedu tima iz Izraela na domaćem terenu.

Tim Dejana Stankovića sada mora da juri zaostatak od jednog gola, ali to je teže nego ranije. U nekim prethodnim sezonama poraz od 3:2 na gostujućem terenu značio bi da jedan gol na "Marakani" rešava sve, a sada sa izostankom tog pravila zadatak je mnogo teži. Bez obzira na broj golova na meču Crvena zvezda mora da pobedi sa dva pogotka razlike kako bi otišla u Ligu šampiona. Ili, naravno da pobedi sa golom razlike, a da posle nakon penala prođe dalje, što verovatno malo ko želi da gleda od navijača crveno-belih.

KAD, GDE I ZA ŠTA SE IGRA?

Meč počinje od 21 čas, igra se na stadionu "Rajko Mitić" na kome će biti jako malo praznih mesta, ako ih uopšte i bude. Igra se za plasman u Ligu šampiona, za preko 20.000.000 evra prihoda od tog takmičenja i za prestiž. 

Nakon nekoliko godina odličnih rezultata u Ligi Evrope i pauze od nekoliko sezona bez plasmana u Ligu šampiona šampion Srbije želi korak dalje u Evropi. Ne samo da se nadaju u Crvenoj zvezdi plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona već se nadaju da bi tu mogli da igraju ozbiljnu ulogu i da budu kandidati makar za treće mesto u grupi koje vodi dalje u Ligu Evrope, ako ne i za prolazak grupe!

U ovaj tim je uložen ozbiljan novac, dovedena su zvučna pojačanja poput Nemanje Milunovića, Kingsa Kangve, Osmana Bukarija pa i Stefana Mitrovića i Aleksandra Pešića i očigledno da je to rađeno sa ciljem da se zaigra u eliti. Za to je potreban veliki korak, jer smo videli koliko u tranziciji ume da bude opasan Makabi, ali uz punu "Marakanu" i kvalitet koji crveno-beli poseduju sve je moguće.

KO IGRA I ŠTA JE BIO PROBLEM?

Izvor: MN Press

Već smo pisali o tome koji je očekivani sastav Crvene zvezde na ovom meču. Jedna velika promena koja se očekuje je u centru veznog reda gde bi iskusni Seku Sanogo trebalo da se vrati u tim i da posluži kao "osigurač" odbrani. 

Na meču u Haifi tim Dejana Stankovića je posle uvodnog gola domaćina uspeo da preokrene, ali za deset minuta u drugom poluvremenu sve se promenilo. Dva gola je dao Makabi i osigurao sebi pobedu, a ostao je utisak da je mnogo "duvalo" između veznog reda i odbrane. Razmak između linija je bio preveliki i to bi trebalo da se reši uvođenjem Sanoga.

I na prošlom meču je Dejan Stanković sa ulaskom Sanoga i Slavoljuba Srnića sa klupe probao da reši taj problem, ali već su tri gola bila u mreži Milana Borjana. Ovaj sastav očekujemo od 21 čas: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

PROBLEMI?

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Sa strane Makabija problem navodno ne predstavlja najbolji napadač tima Franci Pjero. Div sa Haitija je dao dva gola u prošlom meču, ali je bilo reči o povredi. Ipak, Makabi najavljuje da od toga nema ništa i da će on igrati. Crvena zvezda nema problema sa povredama, jedino ostaje da se vidi da li će se Milan Pavkov vratiti na klupu.

Od 21 čas zagrmeće "Marakana", ali posao za crveno-bele biće jako težak. Mogu li da ga odrade?