Završeno!

BOMBA - SRBIN KOJI JE ODBIO NEMAČKU POTPISUJE UGOVOR KARIJERE: Italijanski velikan dovodi našeg reprezentativca!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler na pragu potpisa najbitnijeg ugovora u karijeri, sa italijanskim velikanom.

Izvor: MN Press

Srbija je dobila novog fudbalera u velikanu italijanskog fudbala. Milan je, po informacijama iz Italije, završio transfer Jan Karla Simića (17), momka koji nastupa za kadetsku reprezentaciju naše zemlje. Fudbaler rođen u Nemačkoj stiže u Milano iz Štutgarta, u kojem je skrenuo pažnju svojim igrama, pa ga je u dresu reprezentacije želela i Nemačka!

Ipak, Simić je odlučio da nastupa za srpski tim i prethodnog leta bio je deo ekipe Radovana Krivokapića koja je na Evropskom prvenstvu beležila impresivne  rezultate. "Orlići" su turnir završili na trećoj poziciji, a Jan Karlo je bio veoma važan deo tog tima.

Sada će imati priliku za novi napredak u karijeri, pošto će dres Štutgarta zameniti Milanovim. U velikanu italijanskog i evropskog fudbala prvo će nastupati u Primaveri, odnosno nositi dres mladog tima Milana. Saigrač u toj ekipi mogao bi da mu Marko Lazetić, koji je iz Crvene zvezde stigao u italijanski fudbal, ali u prvim mesecima nije uspeo da se nametne za veliku minutažu kod trenera Stefana Piolija.

Simić će takvu šansu imati tek u narednim sezonama, ukoliko njegove partije za mladi tim Milana budu na visokom nivou. Sudeći po igrama koje smo videli u kadetskoj reprezentaciji Srbije Simić bi mogao da se izbori za važnu ulogu u timu. Sigurno nije mnogo teže nego u Nemačkoj, gde je Jan Karlo Simić bio jedan od najtalentovanijih bekova svog uzrasta. Uostalom, zato su ga hteli i u nacionalnom timu.

"Nisam razmišljao ni sekunde, naravno ni moji roditelji. Majka mi je rođena u Višegradu, otac u Koblencu, svima nam je izbor bio samo Srbija", rekao je svojevremeno Simić, kada je prihvatio poziv FSS-a.