Hm...

ZVEZDIN RIVAL U PROBLEMU - SRPSKI ŠTOPER ODLAZI IZ KLUBA: Čeka ih meč za Ligu šampiona, a on misli o STRAŠNOJ ponudi!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler Bogdan Planić mogao bi uskoro da napusti Makabi iz Haife, posebno ako večeras izgube u Beogradu.

Izvor: MN Press

Makabi večeras u Beogradu igra protiv Crvene zvezde i bori se za grupnu fazu Lige šampiona, a jedan od najbitnijih igrača tog tima mora da razmišlja i o ponudi koju je dobio. Srpski defanzivac Bogdan Planić veoma je blizu odlaska iz Haife, prenose mediji iz Izraela.

Njegova konačna odluka očekuje se u narednim danima, a mogla bi da zavisi baš od ishoda večerašnjeg meča. Ispadanje Makabija iz kvalifikacija za Ligu šampiona približilo bi nekadašnjeg defanzivca OFK Beograda i Crvene zvezde odlasku u UAE!

Po informacijama koje imaju izraelski mediji, Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već je aktivirao klauzulu (1,8 miliona evra) i spreman je da Planiću ponudi daleko veću platu od one koju je do sada dobijao u timu iz Haife. Navodno, Bogdan Planić bi u Al Ainu dobijao tri puta više novca na godišnjem nivou, odnosno čak 1.500.000 evra po sezoni!

Srpski fudbaler ušao je u poslednju godinu ugovora sa Makabijem iz Haife i sada je ekipi jako teško da ga zadrži. Ukoliko žele da srpski štoper ostane u klubu potrebno je da večeras eliminišu Crvenu zvezdu i tako obezbede grupnu fazu Lige šampiona. Igranje protiv fudbalera iz najboljih evropskih klubova bilo bi sportski motiv za Planića, kojeg bi taj izazov ubedio da ne menja sredinu.

Ostankom u klubu Planić bi dodatno "kupio" navijače Makabija iz Haife, koji ga već obožavaju nakon dve godine i impresivnih igara za izraelski tim.