KAKAV CAR

IMAM JEDAN TESTIS, TAKO JE UDOBNIJE ZA VOŽNJU BICIKLA: Fudbaleru otkrili strašnu bolest, a on je ODUŠEVIO porukom!

Autor Nebojša Marković

Timo Baumgartl je ranije ove godine saznao da ima rak testisa, koji je u međuvremenu uspeo da pobedi i potom se vrati bavljenju fudbalu.

Izvor: YouTube/ 1. FC Union Berlin/Printscreen

Timo Baumgartl je nemački fudbaler koji nastupa za bundesligaša Union iz Berlina. Ima 26 godina i iza sebe već ima dugačku karijeru - pet godina nastupa u Štutgartu, a trenutno je pozajmljeni igrač PSV-a.

No, ovaj momak je naročito mnogo stvari prošao van terena, pošto je ove godine uspeo da pobedi rak testisa i vrati se na teren.

Početkom maja ove godine, Baumgartlu je ustanovljen rak testisa, zbog čega je defanzivac odmah otišao na operaciju. Jedan testis mu je zbog toga bio odstranjen i Baumgartl se ovog leta već vratio pripremama sa Union Berlinom.

"Isprva je teško da to prihvatite. Naravno da brinete kad vam ustanove dijagnozu. Rak je teška reč, koju svi povezuju sa smrću. Ali ja mislim da treba da budete pozitivni. Nije uvek lako nositi se s tim, ali pokušavao sam da zadržim smisao za humor. To najbolje odgovara mom karakteru i omogućilo mi je da se puno smejem sa porodicom i prijateljima", počeo je Baumgartl za "11Freunde".

Baumgartl je o svom zdravstvenom problemu često pričao u šaljivom tonu, a rekao je i da je kao fudbaler morao da bude uzor onima koje je zahvatila takva bolest, jer su to često mladi ljudi.

"Ne treba da se skrivate sa takvom dijagnozom. Mnogi ljudi koji su mi pisali o tome su se osećali osramoćeno da pričaju o tome", rekao je Nemac i potom otkrio da sve to ne treba da bude važno, u svom, duhovitom stilu:

"Na kraju krajeva, nikoga nije briga da li imaš jedan ili dva testisa. Nekad je čak i bolje što imaš jedan. Recimo kada vozite bicikl", poručio je nemački fudbaler.