Završeno?!

ODIGRAO 76 MINUTA ZA JUNAJTED, PA ZA 25 MILIONA IDE U DRUGOLIGAŠA: Đerar Pike krade najtalentovanijeg igrača Mančesteru!

Autor Dušan Ninković

Spektakularan transfer fudbalera koji sa 19 godina već ima ozbiljno iskustvo u seniorskoj reprezentaciji.

Izvor: Profimedia

Fudbaler koji u akademiji Mančester junajteda važi za jednog od najtalentovanijih mogao bi da bude prodat do kraja prelaznog roka i to u redove španskog drugoligaša. Zapravoi, tim sa Old Traforda pustio bi na Hanibala Mejbrija (19) na pozajmicu, koja bi narednog leta značila i obavezan otkup.

Ekipa koja je zainteresovana za fudbalera koji je već seniorski reprezentativac Tunisa je Andora, tim koji se takmiči u drugom rangu španskog fudbala u vlasništvu je Đerara Pikea. Štoper Barselone očigledno želi da uloži ogroman novac u klub, pa je spreman i da Mejbrija narednog leta otkupi za 25 miliona evra!

Takva ponuda sigurno bi "rasterala" ostale zainteresovane klubove koji poslednjih nedelja pokušavaju da dogovore pozajmicu mladog fudbalera. Od dolaska Erika ten Haga u klub priča se o Mejbrijevom odlasku kako bi sticao više iskustva, as nekoliko klubova iz Čempionšipa bilo je zainteresovano da ga vidi u svojim redovima. Ipak, protiv Andore ne bi mogli da se izbore...

Takođe, ovaj transfer najavio bi velike ambicije kluba koji je 2018. godine kupio iskusni defanzivac. Pod kontrolom Đerara Pikea ekipa je iz pete lige stigla do "Segunde", a očigledno se planira da u doglednoj budućnosti igraju i protiv najboljih timova Španije.

Za to im je potreban Hanibal Mejbri, momak koji je u seniorskoj karijeri odigrao samo osam mečeva za Mančester junajted. Pet tih susreta bili su u takmičenju EFL trofej gde Junajted uglavnom nastupa sa ekipom do 23 godine, a tri u Premijer ligi. Debitovao je u poslednjem kolu sezone 2019/20 i odigrao je osam minuta protiv Vulverhemptona, da bi prethodne sezone šest minuta upisao protiv Liverpula i još 62 protiv Kristala Palasa.

Izgleda da je to bilo dovoljno da bi mu cena skočila na čak 25 miliona evra!