Sve jasno?!

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA MALTU! Grupna faza jako blizu, a za crno-bele nema opuštanja - Petrić izvodi najjači tim!

Autor Nebojša Marković

Fudbaleri Partizana imaju fantastičan rezultat iz prvog meča i na Malti treba samo da "overe" prolaz u grupnu fazu.

Izvor: MONDO/MN Press

Pre dve nedelje, fudbaleri Partizana spremali su se za presudnu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, svesni da posle poraza moraju da naprave preokret na domaćem terenu.

Sada, u revanš meču plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu, situacija je drastično drugačije. Posle trijumfa protiv Hamruna 4:1, Partizan rasterećeno ide na Maltu, gde će u četvrtak (20.00) biti željan da novom pobedom potvrdi očiglednu razliku u kvalitetu dva tima.

Tim Gordana Petrića praktično od četvrtka uveče, otkako se završila utakmica u Humskoj, ponavljaju da na Maltu neće ići opušteni zbog zalihe od tri gola prednosti. I za renome kluba, ali i silne UEFA koeficijente, Partizan ima obavezu da dvostrukom pobedom stigne do grupne faze Konferencijske lige.

Kada već crno-bele čeka mesto u prvom šeširu žreba u petak, onda je potrebno da se do tamo i stigne pravim putem. A evo kojih 11 igrača bi Gordan Petrić trebalo da izabere za tu misiju.

Među stativama će, kao po običaju u poslednje vreme, biti Aleksandar Popović. Mladi čuvar mreže ima prednost u odnosu na Nemanju Stevanovića i neće su tu ništa epohalno menjati. Glavno pitanje je kako će izgledati formacija igrača u polju.

U prvom meču, Petrić je iznenadio sve u Hamrunu odlukom da izvede tim u sistemu 3-4-3. Tada mu se taj trik i te kako isplatio, sa tri pogotka do 33. minuta meča. Ipak, na Malti bismo ponovo mogli da vidimo uobičajenu 4-2-3-1.

Pogledajte detalje sa beogradskog meča:

Možda dobitnu kombinaciju ne treba menjati, ali i Maltežani bi mogli da se ponovo navikavaju na nešto sa čime se nisu susreli. Zato će na bekovskim pozicijama u klasičnoj defanzivnoj "četvorci" biti Marko Živković i Slobodan Urošević.

Na štoperskim pozicijama je Igor Vujačić neprikosnoven, a posle dobrih partija od dolaska Petrića na mesto trenera, ponovo bi prednost mogao da dobije Svetozar Marković, pre nego Siniša Saničanin.

Činjenicu da neće igrati sa tri štopera, Partizan bi mogao da nadomesti "dvostrukim osiguračem", sa dva klasična defanzivna vezna u Ljubomiru Fejsi i Patriku Andradeu. Ispred njih, nešto ofanzivniji, mogao bi da bude Bibars Natho. Izraelac nije igrao u prvom meču, Petrić je to objasnio svojim taktičkim promenama, ali zasigurno je da će Natho na Malti imati i svežine i kvaliteta da značajno doprinese na putu ka još jednoj pobedi. I na kraju, napadački trio je najlakše predvideti.

Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig će biti na krilnim pozicijama. Ovaj prvi je u poslednja dva meča u Humskoj pokazao da će od njega štošta zanimljivo moći da se očekuje tokom sezone, dok je Menig neretko bio i van ritma. Ipak, gol na Kipru protiv AEK-a mu ne treba zaboraviti, kao ni činjenica da crno-beli na klupi baš i nemaju mnogo očiglednog kvaliteta na njegovoj poziciji.

Rikardo Gomeš će predvoditi napad, kao što je to uvek slučaj, pa se tako nameće možda i najjača postava Partizana. Evo kako bi crno-beli mogli da istrče na teren u četvrtak uveče:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo