Fudbal

DINAMO ZAGREB U LIGI ŠAMPIONA POSLE DRAME: Umalo da prođe kao Zvezda, ali je pokazao da je ispred svih u regionu!

Autor Mladen Šolak

Hrvatski šampion plasirao se u najjače takmičenje golovima u 116. i 120. minutu!

Dinamo Zagreb je u Ligi šampiona! Hrvatski šampion pobedio je Bode Glimt kod kuće posle produžetaka, 4:1 (2:1 u regularnih 90 minuta, posle 0:1 u Norveškoj) i tako ušao u grupnu fazu posle dve godine, a osmi put u istoriji. Iako je utakmica u Maksimiru ličila do završnice na Zvezdinu tragediju na "Marakani", domaćin je u odlučujućim trenucima ostao na nogama i zadao odlučujuće udarce Skandinavcima.

Dinamo je u drugom poluvremenu prošao kroz veliku energetsku i igračku krizu, uspravio se u produžecima i golovima rezerviste Josipa Drmića u 117. minutu i Petra Bočkaja u 120. overio pobedu i izborio povratak u elitu. Zagrepčani će biti jedini tim u tom društvu iz ovog dela Evrope - i to ne samo kada je u pitanju prostor bivše Jugoslavije, već i čitav Balkan.

Pogledajte kako je izgledala drama na Maksimiru:

Dinamo će u četvrtak biti na žrebu od 18 časova, dok će Bode Glimt u Ligu Evrope posle velike borbe u glavnom gradu Hrvatske, gde je meč obeležio i spektakularan pogodak "devetke" Dinama, Bruna Petkovića. Dao je gol "makazicama" u 35. minutu za 2:0 i najavio da će ovo biti još jedna velika Dinamova noć. Norvežani su potom "zakuvali" situaciju golom Alberta Gronbeka u 70. minutu, ali ipak nisu imali snagu za odlučujući udarac.

Hrvatski tim u prethodne dve sezone nije uspevao da uđe u Ligu šampiona, saplitali su ga Ferencvaroš i Šerif iz Tiraspolja, ali je ovog leta pod vođstvom Ante Čačića uspeo da prođe kroz cilj i da zaradi veliki novac, uz zakazane utakmice protiv najboljih u Evropi.

Uz utakmice protiv Bode Glimta, Dinamo je u domaćem prvenstvu u prethodna dva vikenda "nokautirao" velike rivale - Hajduk iz Splita (4:1) i Osijek minulog vikenda (5:2), čime je najavio da će se i ove sezone samo on pitati u Hrvatskoj za titulu, kao i većine prethodnih godina.

Pogledajte gol Bruna Petkovića koji je ulepšao plasman Dinama u Ligu šampiona:

Bruno Petković
Izvor: YouTube/TV Arena sport