POGLEDAJTE ŠEŠIRE

OVO SU SVI UČESNICI LIGE ŠAMPIONA ZA 2022/23: Dinamo i ostali dele DVE MILIJARDE evra, tu je mogla da bude i Zvezda!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako će izgledati šeširi za predstojeći žreb grupne faze Lige šampiona.

Izvor: Profimedia/Twitter/gdunbarap/Screenshot

Dinamo iz Zagreba je poslednji učesnik grupne faze Lige šampiona pošto je nakon velike drame na "Maksimiru", i preko 120 minuta fudbala, uspeo da izbaci norveški Bode Glimt (4:2). "Modri" su tako pokazali da su u regionu ipak neprikosnoveni, najviše puta od svih učestvovali su u grupnoj fazi ovog takmičenja (ovo im je čak osmi put), pa mirno čekaju žreb koji se održava večeras od 18.00 u Nionu.

Na njemu neće biti u idealnoj poziciji pošto su smešteni u najslabiji šešir, ali teško da će mariti za to pošto će se na njihov račun ove jeseni sliti najmanje 22,5 miliona evra, i to ako ne dobiju nijednu utakmicu.

Nagrade koje UEFA dodeljuje su ogromne, klubovi će podeliti više od dve milijarde evra između sebe, a ubedljivo najveći deo kolača odlazi na one sa zapada. Zapravo, jedini klub sa istoka ove sezone je Šahtjor iz Donjecka, dok je prvi sledeći "najistočniji" Dinamo...

Mogla je to da bude i Crvena zvezda, koja je posle drame izgubila u plej-ofu protiv Makabija iz Haife, a da se srpski šampion plasirao u grupnu fazu Lige šampiona - takođe bi bio u poslednjem šeširu.

PRVI ŠEŠIR: Real Madrid, Frankfurt, Mančester siti, Milan, Bajern, PSŽ, Porto i Ajaks.

DRUGI ŠEŠIR: Liverpul, Čelsi, Barselona, Juventus, Atletiko Madrid, Sevilja, Lajpcig i Totenhem.

TREĆI ŠEŠIR: Borusija Dortmund, Salcburg, Šahtjor, Inter, Napoli, Sporting, Bajer i Benfika.

ČETVRTI ŠEŠIR: Klub Briž, Seltik, Makabi Haifa, Viktorija Plzenj, Marsej, Rendžers, Dinamo i Kopenhagen.