Koliko godina imaš?

FUDBALER KOG SU SA 17 OPTUŽIVALI DA IMA 42 GODINE SE PODMLADIO!? Bio je "deda", sad niko ne može da ga prepozna! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Kamerunski fudbaler Džozef Minala promenio je imidž tokom poslednjih osam godina i sada deluje mlađe nego na slici koja je pokrenula veliki skandal i otežala mu put u karijeri.

Izvor: Instagram/minalajosephmarie/printscreen

Svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih igrača u akademiji Lacija, ali već tada se pričalo da je on zapravo mnogo stariji nego što jeste. Po fizičkom izgledu, navijači širom sveta mislili su da Džozef Minala ima 42 godine, a ne 17 koliko se verovalo da ima kada se pojavio na fudbalskoj mapi. Nekoliko godina njegova krštenica bila je jedna od najzanimljivijih tema u Italiji, a čak su mu i veliki transferi propadali zbog toga.

Fudbaler iz Kameruna bio je namršten na čuvenoj fotografiji koja se u javnosti pojavila 2014. godine, kada je on po papirima imao samo 17 godina. Mnogi u to nisu poverovali...

"To je uništilo moju karijeri i uništava je i dalje", rekao je u septembru 2020. godine Džozef Minala, koji je iz rodnog Kameruna sa 16 godina stigao u Italiju. Igrajući za mali klub privukao je pažnju Napolija u kojem je bio na probi, a zatim ga je doveo Laciju u kojem je i postao svetski poznat.

Veliku karijeru nije uspeo da napravi, ali sada je ponovo u centru pažnje. Razlog ovog puta nije njegova godina rođenja već promena fizičkog izgleda. Minala ima novi klub - potpisao je za Olbia Kalčo, ekipu koja se takmiči u Seriji C. Na predstavljanju u novom klubu videli smo Džozefa bez pletenica po kojima je bio prepoznatljiv prethodnih godina. Sada je ošišan veoma kratko i sudeći po njegovom fizičkom izgledu - ne deluje kao čovek koji ima oko 45 godina.

Na fotografiji je imao zvanično 17 godina.
Izvor: Instagram/Joseph Minala/Screenshot

"Kamerunski vezni igrač, rođen u Juandeu 24. avgusta 1996. godine potpisao je ugovor s Olbijom koji važi do 30. juna 2023. godine", naveo je njegov novi klub. Minala bi trebalo dobro da se snaće u novoj sredini jer je i prethodne sezone igrao u trećem rangu italijanskog fudbala, ali za ekipu Lućezea. Pre toga bio je Laciov fudbaler na pozajmicama u Bariju i Latini, zatim je tri godine igrao za Salernitanu, a nastupao je i u Kini za ekipu Ćingdao.

"Imao sam priliku da odem u Francusku, da igram za Pari sen Žermen, ali to se nije potrefilo. Mislim da bi danas imao drugačiju karijeru. Nekad ljudi ignorišu to da sam dobar igrač i gledaju me samo kroz taj kontroverzni aspekt", rekao je svojevremeno Džozef Minala, za kojeg Fudbalski savez Italije nije utvrdio da je kršio propise i igrao sa lažnim dokumentima.