Hit!

PROPAO SA 26, A NAVIJAČI GA DOČEKALI KAO BOGA: Englez otišao iz Premijer lige - evo gde pokušava da oživi karijeru!

Autor Dušan Ninković

Novi izazov za engleskog fudbalera Dele Alija, koji je godinama bio reprezentativac.

Izvor: Twitter/furkanngulsen/printscreen

Nekada je bio jedan od najvećih talenata engleskog fudbala, a sada je otišao tamo gde zvučna imena idu da završe karijeru. Nakon turbulentnog perioda u Totenhemu i neuspešne avanture u Evertonu, Dele Ali (26) seli se u Tursku, gde će nastupati za Bešiktaš. Iako mu je karijera u neverovatnom padu poslednjih godina, Turci su ga spektakularno dočekali.

Nekoliko hiljada navijača bilo je kasno sinoć na aerodromu da vidi novo pojačanje svog kluba i čoveka koji bi timu iz crno-belog dela Istanbula trebalo da pomogne u borbi za trofeje. Prethodna sezona bila je potpuno razočarenje nakon osvojene duple krune u sezoni 2019/20, pa u Aliju vide spas za izazove koji slede.

Ofanzivni vezista koji je odigrao već 37 mečeva za seniorsku reprezentaciju Engleske stigao je na pozajmicu iz Evertona, u kojem se uopšte nije naigrao fudbala. On je u januaru 2022. godine stigao u klub kao slobodan igrač, ali uz određene klauzule koje bi Totenhemu mogle da donesu čak 40 miliona funti. Prvi paket od 10 miliona treba da bude plaćen kada bivši reprezentativac odigra 20 mečeva za "Karamele", što se neće desiti uskoro.

Nakon 13 nastupa za sedam meseci u timu iz Liverpula, Dele Ali se seli na drugi kraj kontinenta i za Bešiktaš će u ovoj sezoni nastupati kao pozajmljeni igrač. Velikan turskog fudbala imaće priliku i da otkupi njegov ugovor ukoliko se u narednim mesecima pokaže u dresu Bešiktaša. Za početak, dobro je krenuo jer je na aerodromu Ataturk poveo navijanje fanova Bešiktaša.

Prvo je prstom na usnama zatražio potpunu tišinu, a zatim sa nekoliko pokreta rukama pokrenuo masu koja ga je dočekala u Istanbulu. Bio je to potez kojim je već kupio navijače i oni sada sa razlogom od njega očekuju da pruži svoj maksimum u dresu novog kluba.

Pogledajte kako je poveo navijanje: