Opet na ekranima!

VRAĆA SE LIGA ŠAMPIONA I ALBANSKA LEPOTICA: Nemaju tim u eliti, ali zbog nje svi gledaju fudbal! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Jedna od najlepših žena regiona, Albanka Eva Murati, tradicionalno vodi sportske emisije i studio pred Ligu šampiona.

Izvor: Instagram/evamurati/Printscreen

Sinoć smo saznali sve učesnike Lige šampiona, a grupna faza takmičenja počinje po "ubrzanom postupku", već 6. i 7. septembra igra se prvo kolo u ovom takmičenju. Povratku elitnog evropskog fudbala raduju se i u Albaniji, iako ta zemlja tradicionalno nema predstavnika u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Razlog za ogromnu gledanost je Eva Murati (27), nekadašnja učesnica na takmičenju Mis Univerzum koja poslednjih godina radi kao voditeljka na televiziji. Ona vodi emisiju Tring Sport, ali i emisije posvećenje takmičenju najboljih evropskih klubova. Zbog toga je čitava država "prikovana" uz male ekrane, kao što je bio slučaj i tokom prethodnog Evropskog prvenstva.

Nema sumnje da će devojka koju na Instagramu prati oko milion ljudi i ove jeseni biti jedan od glavnih razloga za praćenje fudbalskih emisija u Albaniji! Eva je pored manekenske karijere i posla sportske novinarke zabeležila i nekoliko uloga u popularnim albanskim serijama i filmovima, a često se pojavljuje i u televizijskim reklamama.

Pogledajte neke od Evinih fotografija:

Inače, Eva je bila veoma poznata i pre nego što je redovno počela da se pojavljuje na televiziji. Pre nekoliko godina izabrana je za najlepšu ženu albanije i svoju državu predstavljala je na takmičenju Mis Univerzum. Pored toga, u javnosti se često ističe borbom za jednost polova i prava žena.

Ta njena borba posebno je važna kada se ima u vidu da je Eva Murati fakultetski obrazovana. Ona pored albanskog govori čak četiri jezika - engleski, italijanski, španski i francuski, pa praktično širom Evrope i u većem delu sveta može da komunicira sa ljudima. A pažnju privlači i atraktivnim izgledom, posebno kod publike kojoj su mečevi Lige šampiona zanimljivi.