OGLASIO SE

JUNAK MAKABIJA: "IGRAČI ZVEZDE VIKALI JEDNI NA DRUGE" Šveđanin rekao šta se događalo u tunelu Marakane

Autor Nebojša Marković

Danijel Sundgren je bio strelac za Makabi Haifu u sredu uveče, kada su u Beogradu eliminisali Crvenu zvezdu iz borbe za Ligu šampiona.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto ih je u tome sprečila ekipa Makabija iz Haife. Izraelci su ogroman uspeh u Beogradu napravili zahvaljujući autogolu Milana Pavkova u završnici utakmice.

Pavkov je otišao iz Zvezde samo par dana kasnije, ali jedan od najboljih igrača u timu Makabija u sredu uveče bio je Danijel Sundgren. On je sada detaljnije govorio o podvigu protiv Zvezde.

Šveđanin je bio strelac prvog gola Makabija, koji je Izraelce vratio u igru u tom dvomeču, a za izraelske medije se prisetio detalja sa utakmice.

"Bio sam smiren na početku, ali prvo poluvreme je bilo noćna mora, upali smo u deficit od dva gola. Desilo se da mi je došla lopta, znao sam da je ostalo malo vremena do kraja poluvremena, pa sam odlučio da šutiram iz daljine, što inače ne radim često. Ali kada udarim loptu, umem da budem opasan. Njihov golman je pogrešio, a istog trenutka kada je lopta ušla u mrežu znao sam da sam timu dao novu dozu motivacije", otkrio je Sundgren, a preneli izraelski mediji.

On kaže da je na poluvremenu primetio da su igrači Zvezde nervozni.

"Osetio sam da Zvezda nije u dobrom mentalnom stanju. Njihovi igrači su vikali jedan na drugog u tunelu. Atmosfera je stadionu je bila luda, 55.000 navijača je skakalo i pevalo. Taj tunel do terena je dugačak 60 metara, potpuni je mrak u njemu, smrdi na urin. Bilo je to 'bolesno' iskustvo."

Makabi sada čeka žreb grupne faze Lige šampiona, nakon sjajnog dočeka u Haifi.

"Imali smo lud, fantastičan doček navijača na aerodromu. Mislim da niko od nas još nije svestan dostignuća. Ostvario sam dečački san. Nekada mi je bila čista zabava da sedim i gledam žreb za Ligu šampiona, a sada sam i ja njegov deo. Nadam se da ćemo izvući najjače rivale", poručio je Sandgren, a preneo portal "One".