Neuspeh...

KATASTROFA - SEKUNDE DELILE MOSTARCE OD ISTORIJE: Gol u 122. minutu, pa penali! Pogledajte ispadanje Zrinjskog! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Šampion Bosne i Hercegovine bio bi prvi tim iz te zemlje koji igra grupnu fazu UEFA takmičenja, da je izdržao još nekoliko sekundi.

Izvor: YouTube/HŠK Zrinjski Mostar/Printscreen

Imao je predstavnik Zrinjski sjajan rezultat iz prvog meča pred gostovanje Slovanu u Bratislavi, pošto je Nemanja Bilbija postigao jedini gol u prvom meču. Predstavnik Bosne i Hercegovine imao je veoma dobar rezultat i u Slovačkoj, sve je sve do 122. minuta meča bio na korak od istorijskog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Bio bi to prvi takav rezultat za neki klub iz BiH, ali... U poslednjim sekundama meča Zrinjski je kapitulirao, a napadač Erik Ramirez drugim golom na meču doneo je penal seriju u jednom od najdramatičnijih mečeva koji su se sinoć igrali.

Zrinjski nije uspeo da se odbrani u samom finišu meča, iako je od 103. minuta imao rezultat koja ga vodi dalje zbog pogotka Igora Savića, a od 118. minuta i igrača više na terenu jer je isključen Gruzin Jaba Kankava... Ni to nije bilo dovoljno.

Kao što smo već rekli, Ramirez je postigao svoj drugi gol na meču i odveo utakmicu do penala, a tamo je iskusniji tim Slovana iz Bratislave uspeo da nadigra i eliminiše goste iz Mostara. Prvih deset penala bili su golovi, ali je zatim Zrinjski promašio i u šestoj i u sedmoj seriji. Neprecizni su bili Hrvoje Barišić i Matija Malekinušić, što je Slovacima otvorilo put do grupne faze.

Zbog ovog neuspeha Bosna i Hercegegovina ostaje jedna od samo devet evropskih država koje nikada nisu imale predstavnika u Evropi!

Pogledajte penal seriju na meču Slovana iz Bratislave i Zrinjskog:

Slovan - Zrinjski penali
Izvor: Youtube/HŠK Zrinjski Mostar/printscreen