OČEKIVANJA

PARTIZAN HOĆE EVROPSKO PROLEĆE, KAKVA GOD DA JE GRUPA: Kralj očekuje prolaz dalje, Petrić ide utakmicu po utakmicu!

Autor Nebojša Marković

Nije Partizan dobio nimalo jednostavnu grupu u Konferencijskoj ligi, a evo kakva su očekivanja iz Humske pred početak takmičenja.

Izvor: MN Press

Partizan se plasirao u Konferencijsku ligu, a prve reakcije srpske fudbalske javnosti nakon žreba su nepodeljene - crno-beli su dobili jako tešku grupu u trećem po snazi UEFA takmičenju.

Ali u Humskoj nema odustajanja - stav Gordana Petrića i Ivice Kralja je da će se Partizan boriti u svakom meču.

Crno-beli će u grupi D igrati protiv Kelna, Nice i Slovacka, a trener Partizana nije želeo da previše ističe pozitivne ili negativne aspekte žreba.

"Izvukli smo dva veoma teška protivnika, Keln i Nicu. Dobro je za navijače da takve ekipe dolaze kod nas, da se vide nemački i francuski fudbal na našem stadionu. Teška je grupa. Ali, idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo videti", rekao je Petrić.

Nekadašnji golman Partizana, a danas član uprave, Ivica Kralj uveren je da crno-beli mogu da izbore jedno od prva dva mesta u grupi.

"Izvukli smo prilično atraktivne i jake klubove. To je i za očekivati u Evropi, tako da nas očekuju dobre i kvalitetne utakmice. Ciljevi Partizana su evropski, prolazak u narednu fazu, bez obzira na to o kojoj se ekipi radi. Naš cilj je uvek isti, očekujemo plasman u narednu fazu", rekao je Kralj za TV Arenasport.