NAJAVA

PARTIZAN PRAVI PROMENE PRED DERBI! Petrić pričao o pojačanjima, pa poručio: "Ne radimo to zbog Crvene zvezde"

Autor Nemanja Stanojčić

Gordan Petrić najavio je promene u timu pred derbi.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Partizan se sprema za meč protiv Radničkog u Kragujevcu (nedelja 17 časova), ali je u glavi svima svakako večiti derbi. Već u sredu će na stadionu u Humskoj biti odigran prvi ovosezonski duel dva najveća srpska kluba.

Na klupi neće biti nijedan od trenera koji je na početku sezone vodio ekipu, Gordan Petrić zamenio je Iliju Stolicu, Miloš Milojević Dejana Stankovića. Pred naredni duel konferenciju za medije održao je i Petrić i pričao je o planovima i najavio promene u timu za naredni susret.

"O Zvezdi razmišljam tek koliko je potrebno da bismo organizovali treninge. Neki igrači će odmarat, ali ne zbog Zvezde već zbog gustog rasporeda", jasan je Petrić.

Ulazi Partizan u meč sa Radničkim u dobrom raspoloženju. Posle remija na Malti obezbedio je evropsku jesen i igraće u Ligi konferencija. Sada ih čeka i nadoknada određenih mečeva i dodatni zamor.

"Sve što se tiče Evrope je završeno, igrači su osetili olakšanje, skinut je veliki teret. Čeka nas zanimljiva utakmica, ali znamo da imamo neke odložene mečeve i da će to stvoriti dodatna problematika. Verovatno će se igrati u vremenu predviđenom za odmor."

Priča se dosta o pritisku koji je bio na igračima crno-belih i na treneru zbog slabijeg početka sezone. Za razliku od fudbalera Gordan ističe da on nije osećao nikakvu vrstu presije i da nije imao takvu vrstu problema.

"Igrači su osetili pritisak u poslednjih mesec i po dana, kod mene ta tenzija ne postoji. Kako su ljudi shvatili to, ja ne znam, meni je utakmica na Malti bila rutina. Rekao sam i pre tog duela da je za mene rezultat bitan i da možda neće biti lepote fudbala. Idemo polako i postepeno iz meča u meč."

Potom je krenula priča o pojačanjima, stigao je Traore, Gojko Cimirot bi uskoro trebalo da stigne u Humsku. Svi oni trebalo bi da budu ono što nedostaje crno-belima u sastavu.

"Traore se upoznao sa saigračima i stručnim štabom, imaće priliku da se pokaže u Kragujevcu. Deluje kao tip igrača između Zdjelara i Moreire. Očekujemo još pojačanja, Cimirota očekujemo, klub radi na tome, ali i Standard ima svoje uslove. Bio bi nam pojačanje i u januaru. Pričalo se i da bi Vujačić mogao da ode u Soči, tu informaciju nisam dobio, ako se to dogodi želim mu sreću, ali bismo tako mogli da ostanemo deficitarni na štoperskoj poziciji", zaključio je Petrić.