Fudbal

ZVEZDU ČEKA PAKLEN RIVAL! NI MESI NIJE ZNAO KAKO SA NJIM: Monako izdržao protiv moćnog PSŽ-a, na Marakani je za 10 dana!

Autor Mladen Šolak

U derbiju Lige 1, Pari Sen Žermen i Monako odigrali nerešeno 1:1 na "Parku prinčeva".

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Dva dana nakon što je izvukao Crvenu zvezdu na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope, Monako je odigrao nerešeno protiv Pari Sen Žermena u gostima - 1:1. Vodio je golom iskusnog Kevina Folanda od 20. do 70. minuta, a onda je Nejmar iz penala postavio konačnih 1:1.

U Zvezdi su mogli da vide kako Nejmar, Leo Mesi i Kilijan Mbape ne uspevaju da "probiju" odbranu belgijskog trenera Filipa Klementa i kako gosti osvajaju veliki bod na "Parku prinčeva". Biće crveno-belima pakleno teško na Marakani protiv francuskog tima za 10 dana, kada upravo protiv njega bude igrao u prvm kolu grupne faze Lige Evrope.

Iako je Pari Sen Žermen pogodio tri puta stativu, Monako nije "gubio glavu", već je izdržao pritisak najzvučnijeg napada u Evropi. Parižani prvi put ove sezone nisu pobedili, a gosti su pokazali da su s pravom jedni od favorita za osvajanje Lige Evrope. Pročitajte ko sve igra za Monako.

Ono što Monaku ne ide u prilog su rezultati u Ligi 1, u kojoj nije pobedio u dve utakmice pre susreta protiv PSŽ-a. U prošlom kolu je ubedljivo poražen kod kuće protiv Lansa (1:4), a prethodno je odigrao nerešeno protiv Rena. Novu šansu za trijumf imaće protiv Partizanovog protivnika u Konferencijskoj ligi, Nice, a onda dolazi na gostovanje Crvenoj zvezdi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt