KAKAV POSAO!

TADIĆ NAPRAVIO AJAKSU IGRAČA OD 100 MILIONA EVRA! Junajted pristao, ovo je NAJVEĆI transfer leta - pao rekord!

Autor Milutin Vujičić

Kupili su Brazilca za 15 miliona, a za dve godine vredi skoro sedam puta više...

Izvor: Profimedia/Herman Dingler/Orange Pictures

Brazilski fudbaler je kukao i molio danima - i na kraju je Ajaks popustio. Slavni holandski klub je pristao da proda Antonija u Mančester junajted i to za 100 miliona evra!

Najveći transfer ovog leta - i rekord holandskog fudbala - došao je nakon nedelja i nedelja "natezanja" oko obeštećenja za Antonija. U prvi mah je Ajaks insistirao na tome da su već dovoljno zaradili ovog leta i da nema potrebe da prodaju Antonija, međutim posle toga je Brazilac izašao u medije i pričao da je nezadovoljan i da želi da ide, a tek pošto je Mančester junajted podigao visinu transfera - čuli su "da".

Junajted će za Antonija fiksno platiti 90 miliona evra, uz još 10 koji su ostvarivi kroz bonuse, a Brazilac će potpisati već danas ugovor do 2027. godine, s opcijom produžetka i na šestu sezonu.

Antoni je samo još jedna velika prodaja "kopljanika" koji su ga doveli pre dve sezone iz Sao Paula za 15 miliona evra, a nije teško izračunati koliko sada više zarađuju od njega. Ujedno, ovo je još jedan igrač kome je Dušan Tadić pomogao da se formira u Ajaksu, pošto je bio njegov mentor u prethodne dve godine, čak znao i da ga odgurne na utakmici kako bi holandski klub uspeo da dobije utakmicu.

Krilni fudbaler Ajaksa je do sada odigrao 82 utakmice za prvi tim i na njima zabeležio 24 gola i 22 asistencije i mnogi bi rekli da je to premalo za transfer od 100 miliona evra, ali evidentno je da Junajted nije imao kud.

Podsetimo, Ajaks je ovog leta prodao već Lisandra Martineza svom bivšem treneru Eriku ten Hagu za 58 miliona evra, dok su klub napustili i Aler (Dortmund), Gravenberh (Bajern), Shurs (Torino), Taljafiko (Lion), Mazraui (Bajern), Onana (Inter)... Sve ukupno za 220 miliona evra!

Nezvanično, Ajaks će odmah reagovati i angažovati svog bivšeg fudbalera Hakima Ziješa kao zamenu za Antonija, a potrebno je još da postignu dogovor sa Čelsijem oko obeštećenja.