TRAŽI VIŠE!

TRENER OTVORENO KRITIKOVAO JOVIĆA! Luka opet "nije video loptu", šef podigao glas: ŽRTVUJ SE, nije ovo Real Madrid!

Autor Milutin Vujičić

Vinčenco Italijano veruje da Luka Jović može bolje i traži od njega da se žrtvuje kako bi Fiorentina imala koristi.

Izvor: Profimedia

Luka Jović je stigao ovog leta u Fiorentinu i tokom priprema je pokazao da bi mogao da bude ozbiljno pojačanje. Pogodio je odmah i na prvoj takmičarskoj utakmici sa Kremonezeom, međutim u naredne dve jedva da se video na terenu...

Prvo je Srbin pobesneo prethodnog vikenda protiv Empolija jer ga je trener Vinčenco Italijano zamenio u završnici dok su imali igrača više, dok ništa bolju partiju Jović nije odigrao ni ove nedelje kada je bio bez prave šanse u duelu sa Napolijem (0:0). Zbog toga su pale i prve kritike u javnosti.

"Jović mora da se 'restartuje' povodom svega što uključuju obaveze profesionalnog fudbalera - od njegovog fizičkog stanja do mentalnog", objasnio je trener Fiorentine nakon utakmice.

"Mora da razume da više ne igra sa igračima svetske klase i šampionima, da igra za Fiorentinu i da mora da se žrtvuje. Postoje trenuci kada je timu važno da im pomogne", naveo je Vinčenco Italijano koji evidentno želi od Jovića da se više uključi u utakmicu pošto je najčešće "izolovan" od svih dešavanja.

Izvor: Profimedia

Ne može da se kaže da je Jović fudbaler koji aktivno učestvuje u presingu, niti u građenju igre, ali upravo je Fiorentini to potrebno kako bi svi podigli kvalitet na viši nivo.

"Na treninzima vidimo naznake kvaliteta koje poseduje, ali na njemu je da li će to pokazati u utakmici. Možda nije ubeđen da može da bude izraziti centarfor, ali ja verujem u njega. Moramo da mu povećamo samopouzdanje i stvorimo mu prilike da postigne gol jer mu je potreban taj 'prekidač' koji pravi razliku. Kada to Jović uradi - siguran sam da ćemo od njega videti velike stvari...", zaključio je trener Fiorentine.

Podsetimo, Luka Jović je ovog leta stigao u Firencu bez obeštećenja, s tim da je Real Madrid ubacio klauzulu po kojoj će polovina zarađenog novca od transfera Srbina ići u njihovu kasu.