PARE, PARE, PARE

DOŠAO SAM OVDE DA UZMEM NOVAC, ŠTO DA LAŽEM: Fudbaler priznao da ga od kluba zanima samo jedno - "Brojim ga svaku noć!"

Autor Nebojša Marković

Mnogo je onih koji odlaze da igraju fudbal u zemlje Bliskog istoka, ali malo je onih koji tako iskreno govore da su tamo zbog bogatih ugovora.

Izvor: Instagram/salem.aaron/Printscreen

Poznato je da je u poslednjih nekoliko decenija fudbal doživeo finansijsku "eksploziju" i da je mnogo igrača koji širom sveta mogu da zarade ogroman novac baveći se najpopularnijim sportom.

Ali retki su oni koji su tako iskreni i nemaju problem da kažu da fudbal igraju samo zbog novca, kao i da su određeni klub odabrali spram toga koliko bogatu ponudu su dobili.

I dok je proteklih godina Kina prestala da bude tako zanimljiva destinacija za igrače željne "masnih" ugovora, Bliski istok je i dalje vrlo unosan. Tako je Aron Bupendza rešio da napusti Tursku i preseli se u arapske zemlje koje nemaju razvijene lige.

Bupendza je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata u Gabonu, a čak je dogurao i Bordoa. Igrao je za tadašnjeg francuskog prvoligaša, da bi pre dve sezone prešao u Tursku. Obukao je dres Hatajspora i na 36 mečeva imao izvanredan učinak od 22 pogotka.

I tada je usledio poziv iz Katara. Bez razmišljanja, Bupendza se preselio u Al Arabi u transferu vrednom 4.500.000 evra. Posle samo godinu dana, još bolja višemilionska ponuda stigla je iz Saudijske Arabije. Gabonac je prešao u Al Šabab, koji je morao da plati 7.000.000 evra. Štaviše, Bupendza nipošto ne krije da je u Saudijskoj Arabiji samo zbog novca.

"Došao sam u Arabiju po novac. Moram da brinem o porodici. Idem tamo gde je novac i nema potrebe za romantičnim rečima", poručio je Bupendza.

"Kritikuju me što dolazim u Saudijsku Arabiju, ali i mi smo radnici. Želimo da pomognemo našoj porodici. Štedim i skupljam novac koji zaradim. Brojim ga svaku noć pre spavanja", rekao je 26-godišnjak.