Sećanje!

TRENER ZVEZDE JE U HUMSKOJ NAPRAVIO SENZACIJU: Milojević debituje u derbiju, ali sa trećeligašem je već ŠOKIRAO Partizan

Autor Dušan Ninković

Novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević nije imao igračku karijeru poput Dejana Stankovića ili Gordana Petrića, ali na jedan meč odigran u Humskoj može da bude ponosan.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će u sredu gostovati Partizanu predvođena novim trenerom Milošem Milojevićem, a nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu Dejana Stankovića na konferenciji se dotakao prethodnih mečeva protiv Partizana. "Bio sam prisutan na nekoliko utakmica tamo, oni se dobro osećaju u svojoj kući. Nije lako igrati u Humskoj", rekao je Milojević aludirajući na derbije tokom kojih je bio pomoćni trener Zvezde.

Nisu mečevi Zvezde bili Milojevićeva jedina gostovanja u Humskoj. Sadašnji trener Crvene zvezde svojevremeno je na stadionu JNA odigrao meč protiv Partizana kao fudbaler Timoka iz Zaječara, a to je utakmica koje crno-beli navijači ne vole da se prisećaju. Ekipa iz Zaječara bila je trećeligaš, ali je nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Partizan u osmini finala Kupa Srbije i Crne Gore!

Domaći tim koji je sa klupe predvodio Jirgen Reber dominirao je tokom čitavog meča, a pogotkom Obiore Odite u 42. minutu stigao je i do prednosti, koju nije uspeo da sačuva. Iako su Zaječarci veći deo susreta proveli u sopstvenom kaznenom prostoru gde je odbranom komandovao štoper Milojević, Timok je iz jednog od retkih napada stigao da izjednači... Bilo je to u 90. minutu kada je rezervista Joković iskoristio grešku odbrane i matirao Pantića koji nije mogao bolje da reaguje.

Ovako je bilo u Humskoj u oktobru 2005. godine:

Odmah su se šutirali penali, a Partizan je promašio prvi. Srđan Radonjić nije uspeo da savlada golmana Timoka Roberta Mitrovića koji je fantastično pročitao njegovu nameru, pa su Zaječarci odmah stekli prednost. Na kraju je upravo Mitrović, čuvar mreže gostiju, pogodio peti penal u seriji i odveo Timok do četvrtfinala. Tamo se i završilo njihovo učešće jer ih je eliminisao Radnički iz Niša, ali cela generacija Timoka ima po čemu da pamti tu sezonu.

Važan deo ekipe bio je i Miloš Milojević, koji je nakon omladinskog staža u Crvenoj zvezdi igrao za nekoliko srpskih klubova, a zatim se preselio na Island gde je kasnije i završio karijeru. Na severu Evrope počela je njegova trenerska priča, a sada će u Humsku - na mesto jednog od svojih najvećih mečeva iz igračkih dana - stići kao trener Crvene zvezde.

Pogledajte najbolje detalje sa tog meča:

Partizan - Timok u Kupu Srbije
Izvor: Youtube/roki2073

PARTIZAN: Pantić, Smiljanić, Đorđević, Milović, Jeremić (od 16. Vukčević), Lomić, Bajić, Petrović, Babović (od 60. Radović), Odita, Grubješić (od 75. Radonjić).

TIMOK: Mitrović, Lukić (od 77. Joković), Janković, Minić, Milojević, Paunović, Jovanović, Kostadinović (od 82. Veljković), Subotić, Draganjević, Ilić (od 59. Ćatić).