Uvećavanje prednosti?

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA 168. VEČITI DERBI: Milojević počinje bez važnog igrača, a POJAČANJE mora na teren!

Autor Dušan Ninković

Fudblaeri Crvene zvezde imaju sedam bodova prednosti, a mladi trener Miloš Milojević priliku da se dodatno odlepi na tabeli ukoliko savlada najvećeg rivala.

Izvor: MONDO/MN Press

Nije Miloš Milojević imao luksuz da bira kada će preuzeti Crvenu zvezdu - poziv je stigao i on je sutradan bio na stadionu "Rajko Mitić" spreman da prihvati ponuđene uslove. Nakon šokantnog odlaska Dejana Stankovića, njegov nekadašnji pomoćnik znao je da neće biti lako, ali nije imao ni najmanju dilemu. "Ništa u životu nisam ni postigao bez muke", rekao je novinarima na prvoj konferenciji nakon povratka u klub i tako najavio da će odmah morati da se počne sa poslom.

Samo sedam sati kasnije vodio je Zvezdu protiv Javora, a nekoliko dana kasnije čeka ga najveći izazov u ligi. Gostovanje Partizanu (sreda, 20:00) moglo bi da bude jedna od prelomnih tačaka sezone u domaćem fudbalu. Crvena zvezda ima maksimalnih šest pobeda u nizu, Partizan je pobedio na dva uzastopna meča, a utakmica koju ćemo gledati u Humskoj "vredi šest bodova", kako to znaju da kažu fudbalski radnici.

Već u svom drugom meču na klupi aktuelnog šampiona Miloš Milojević imaće priliku da igra protiv najvećeg rivala i tima koji je pre skoro 17 godina šokirao, kada je bio na početku igračke karijere. Tada je kao prvotimac Timoka iz Zaječara učestvovao u eliminaciji Partizana iz Kupa Srbije i Crne Gore, što je jedan od najvećih uspeha njegovog bivšeg kluba.

Sada je u potpuno drugačijoj situaciji i u Humsku ne ide da bi bio autsajder, pa poslednjih dana verovatno mnogo više razmišlja o pobedi. "Moj zadatak je da dobijenu prednost uvećam", ispričao je Milojević o sedam bodova "viška" koje mu je Dejan Stanković ostavio kada je odlazio iz kluba. A kako bi Zvezda mogla da stigne do pobede i dvocifrene prednosti u Superligi?

ERAKOVIĆ JE ŠTOPER

Izvor: MN Press

Na početku ove sezone Strahinja Eraković je igrao na mestu štopera, ali i na obe bekovske pozicije i čini se da će ta praksa biti promenjena dolaskom novog trenera. Milojević, koji je i sam igrao kao centralni defanzivac, Erakovića vidi na mestu štopera, pa je očekivano da se u Humskoj Strahinja nađe u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem.

To bi značilo da će Nemanja Milunović kao i protiv Javora ostati na klupi za rezervne igrače, a mesto uz desnu aut-liniju zauzeti Marko Gobeljić. Nije bilo dovoljno vremena da novi trener Zvezde uigrava neke inovativne formacije pred okršaj sa najvećim rivalom, pa je sasvim očekivano da na teren pošalje fudbalere na onim mestima koja su im prirodna na terenu. Inovacije i kombinacije možda dođu u obzir tek kada šef stručnog štaba uđe u rutinu na novom poslu. 

BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH - IVANIĆ NIJE STARTER

Izvor: MN Press

Propustio je Mirko Ivanić gostovanje Pjuniku jer je bio rovit i nije bilo potrebe da se rizikuje sa njegovim pojavljivanjem na terenu. Stegao je zube nakon toga i zaigrao protiv Makabija, ali je i na Milojevićevom debiju protiv Javora ostao van tima. Očigledno sitne povrede nisu do kraja zalečene, a to bi moglo da se vidi i u Humskoj, pošto bi Zvezda mogla da počne bez jednog od svojih najboljih igrača.

Izostanak Mirka Ivanića "raširio" bi na bokove Aleksandra Kataija i Osmana Bukarija, a Zvezdu transformisao u novu formaciju. Umesto Ivanića očekuje se da zaigra Slavoljub Srnić, koji bi pojačao vezni red i pokrio deo terena iza Gelora Kange i Kingsa Kangve. Dvojica fudbalera iz Afrike dobili bi slobodu da se češće ubacuju u napad i prave probleme ispred Partizanove odbrane, na delu terena koji bi mogao da bude ključan za ishod meča. 

MORA, MAKAR PET MINUTA - MILOJEVIĆ NAJAVIO KULIBALIJA

Izvor: Profimedia

"Svako od vas ovde može pet minuta. Derbi se igra dva ili tri puta godišnje, ne verujem da bi on bio srećan da ga skroz sklonim i da propusti takav meč", rekao je Milojević na poslednjoj konferenciji pred meč, a njegova izjava odnosila se na Kalifu Kulibalija. Imajući u vidu da je Ohi Omoižuanfo danas otišao u Brondbi, a Milan Pavkov pre nekoliko dana u Al Fejhu, napadač iz Malija moraće da preuzme ulogu rezervnog napadača.

Istina, ima Milojević "u rukavu" adute poput El Fardu Bena ili Aleksandra Kataija na mestu klasične devetke, ali... Sudeći po rečima sa konferencije, novi trener Crvene zvezde smatra da bi atmosfera na stadionu u Humskoj, značaj utakmice i naboj koji svaki fudbaler oseti pred ovako veliki meč biti dovoljni da iz Kulibalija izvuku korist za čitavu ekipu, iako sa ostatkom tima ima tek nekoliko treninga.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Srnić, Kangva - Bukari, Katai, Pešić