Neobično!

HRVATSKA PRIČA O BUGARSKOM PLEJBOJU! Fudbalski sudija stiže na pozajmicu - godinama je voleo lepu teniserku! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Kontroverzni Radoslav Gidženov sudiće meč u Hrvatskoj, što će biti prva utakmica na kojoj pravdu deli strani arbitar.

Izvor: Instagram/imelitsakostova/printscreen

Istorija hrvatskog fudbala biće ispisana narednog vikenda, pošto će prvi put neki meč elitnog ranga suditi arbitar iz inostranstva. HNL uvela je praksu da od ove sezone angažuje i strane sudije, a prvi koji će dobtii čast da deli pravdu je bugarski arbitar Radoslav Gidženov (31). On će biti glavni sudija na meču Gorice i Varaždina, a i njegovi pomoćnici biće iz Bugarske.

Ova situacija dogodila se nakon dogovora dva fudbalska saveza da "razmeni" sudije, pa će tako hrvatski arbitar Ante Čulina u istoj rundi suditi u Bugarskoj, ali njegov kolega izaziva mnogo više pažnje. Bugarski arbitar je kontoverzna ličnost jer ga u rodnoj zemlji zovu "Plejboj", a godinama je bio u vezi sa nekadašnjom teniserkom Elicom Kostovom.

Njen Instagram profil je praktično jedino mesto na kojem ga možete naći na društvenim mrežama, jer lične profile uopšte nema. Nekadašnja teniserka - koja je kasnije postala model - povremeno je kačila zajedničke fotografije sa (pretpostavlja se bivšim) dečkom, a bugarski mediji često o njemu pišu zbog stila oblačenja i brade koja je uvek "pod konac".

Ovako izgleda njegova devojka Elica, bivša teniserka i nekadašnja 130. igračica sveta:

U međuvremenu, spekuliše se da je Radoslav Gidženov raskinuo dugogodišnju vezi sa teniserkom koja je 2021. godine na WTA turniru u Beogradu okačila reket o klin. Nakon 15 godina profeisonalne karijere i preko 600.000 američkih dolara zarade, Elica je završila karijeru. Sudeći po Instagramu, tenis joj nedostaje, ali sada ima i mnogo fotografija iz teretane u kojoj održava sjajnu formu.