ŽALI!

BRATE MOJ, ZASLUŽIO SI VIŠE! "Škartirani" igrač Zvezde se javio Ohiju na Instagramu: I on je LJUT zbog transfera!

Autor Milutin Vujičić

Kristijano Pičini i Ohi Omoižuanfo su zajedno stigli u Crvenu zvezdu u januaru, ali su nakon jedne polusezone obojica "otpisani" na Marakani.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Ohi Omoižuanfo (28) je stigao zimus u Crvenu zvezdu, ali nije se dugo zadržao u klubu i zvanično je napustio "Marakanu" dan uoči današnjeg "večitog" derbija sa Partizanom. Ohi je postao novi fudbaler Brendbija za 1,3 miliona evra i oprostio se od navijača Crvene zvezde porukom na Instagramu, uz dodatak da je želeo da ostane u klubu - da bi bio potom obavešten da je "višak" i da je najbolje da nađe novu sredinu.

Na njegovu objavu javio se i Nemanja Motika, dok je reagovao i bivši fudbaler crveno-belih Kristijano Pičini, koji je pre mesec dana raskinuo ugovor sa Zvezdom. Obojica su došla u januaru u Zvezdu i zadržali su se samo pola godine u klubu, ali su očigledno razvili dobar odnos u međuvremenu i postali su prijatelji.

"Srećno moj brate, zaslužio si više brate… Volim te!", napisao je Kristijano Pičini na čiji su komentar reagovali brojni navijači Crvene zvezde, uglavnom izražavajući nezadovoljstvo što je Ohi otišao.

Ohi Omoižuanfo je inače još letos bio na leti Crvene zvezde, međutim Molde nije želeo da ga pusti čak ni za milionsko obeštećenje, tako da se klub okrenuo Dioniju iz Anžera. Umesto toga, dogovorili su se sa Ohijem da dođe kao slobodan igrač prethodne zime, odmah je preuzeo mesto "devetke", ali se nakon nekoliko slabijih partija preselio na klupu. Prednost je dobio Milan Pavkov, potom je ovog leta stigao i Aleksandar Pešić, tako da je Nigerijac pao ne u drugi, nego u treći plan i do dolaska novog "šefa" Miloša Milojevića je odigrao svega 18 minuta.

Ukupno, za Crvenu zvezdu je upisao 24 nastupa i na njima je zabeležio 12 golova, ali se sada klub okrenuo novim igračima u napadu. U međuvremenu je potpisao Kalifa Kulibali iz Nanta, dok se svakog dana očekuje dolazak još jednog špica. Najverovatnije to će biti Adolfo Gaič iz CSKA Moskve, s tim da su Rusi poručili da posao i dalje nije završen.

U svakom slučaju Crvena zvezda ima još 48 sati da "reši" transfere jer 2. septembra u ponoć ističe period za registraciju igrača u grupnoj fazi Lige Evrope.