KAKO!?

NESTVARAN POSAO DINAMA, LEKCIJA SVIMA U REGIONU! Prodali mladog štopera za 20 miliona, a još im OSTAJE za Ligu šampiona

Autor Milutin Vujičić

Samo od Lajpciga je Dinamo zaradio oko 70 miliona evra u poslednje dve godine.

Izvor: YouTube/TheBeanyman/Screenshot

Navikli smo da Dinamo iz Zagreba svakog leta napravi makar jedan fantastičan "izlazni transfer", a tako je bilo i ovoga puta. Poslednjeg dana avgusta navodno su dogovorili jedan od najvećih transfera u svojoj istoriji pošto je nezvanično dogovoren prelazak mladog hrvatskog štopera Josipa Šutala (22) u Red Bul Lajpcig, a obeštećenje je više nego primamljivo - "modri" će inkasirati čak 20 miliona evra!

Prethodno je Dinamo imao već odličnu saradnju sa Lajpcigom pošto im je u poslednje dve godine već prodao talentovane igrače Danija Olma i Joška Gvardiola, a kojima su više nego zadovoljni. Upravo bi Šutalo trebalo da bude zamena za Gvardiola koji je na korak od transfera u Čelsi, kojim će postati i najskuplji defanzivac svih vremena, pošto se priča o 100 miliona evra.

Zanimljivo, Dinamo je od tri igrača koja je prodao Lajpcigu zaradio čak 70 miliona evra, a nema sumnje i da će "bikovi" višestruko zaraditi na njima, pošto se talentovani igrači idealno uklapaju u sisteme njihovih trenera. Što se tiče Šutala, o njemu je bilo najmanje priče u javnosti, pošto je iznenada "bljesnuo" nakon povratka sa pozajmice u Istri, dok je u međuvremenu stigao da debituje i za reprezentaciju Hrvatske protiv Danske i Francuske.

Štoper iz Čapljine je odigrao samo 47 mečeva za "modre" i već neko vreme privlači pažnju evropskih klubova, ali je bio dogovor da neće napuštati "Maksimir" sve dok se ne završe evropske kvalifikacije. Dinamo je ušao u grupnu fazu Lige šampiona i zaradio oko 20 miliona evra, odlučili su da ga prodaju jer je Lajpcig pristao da još jednu sezonu ostane u Zagrebu kao pozajmljeni igrač. U pitanju je isti sporazum kakav su imali i oko Gvardiola, a koji najviše odgovara Lajpcigu pošto im je trenutno "gužva" u zadnjoj liniji.

U međuvremenu je u Dinamo stigao i Boško Šutalo, takođe štoper, ali je nedavno doživeo tešku povredu zbog koje teško da će više igrati ove sezone i zato su "modri" hteli da zadrže Josipa Šutala, a onda su dobili idealnu ponudu koja svima paše.