Uspeh!

LALATOVIĆ OTIŠAO, BORAC SRUŠIO ŠAMPIONA! Bivši igrač Crvene zvezde krenuo VELIKOM pobedom

Autor Dušan Ninković

Veliki rezultat za Borac iz Banjaluke, sada opet razmišljaju o vrhu tabele.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Borac iz Banjaluke počeo je život nakon odlaska Nenada Lalatovića, a pod komandom Vinka Marinovića, "Velikan iz Platonove" stigao je do pobede protiv šampiona. Na stadionu u Novom Gradu, po veoma teškim uslovima za igru, Banjalučani su stigli do pobede autogolom golmana Zrinjskog Josipa Čondrića.

On je veoma loše intervenisao nakon centaršuta iz kornera u 18. minutu, a sigurno je na njegovu reakciju uticala i snažna kiša koja je padala u Bosni i Hercegovini. Loptu poslatu na prvu stativu pokušao je da izboksuje, ali je ona nakon veoma loše intervencije završila u mreži. Bio je to jedini pogodak na derbiju 8. kola.

Uz to, treba istaći i da je Zrinjski susret završio sa igračem manje zbog isključenja Josipa Ćorluke. Defanzivac tima iz Mostara zaradio je dva žuta kartona u razmaku od samo deset minuta. Prvo je neoprezno startovao na Gorana Zakarića, a zatim i na Nedeljka Piščevića, pa je u 73. minutu zaradio isključenje i tako dodatno otežao posao svojoj ekipi.

Što se tiče same igre, teško je pričati o fudbalu koji se igrao u uslovima na granici regularnosti. Obilna kiša uništila je teren, a igrači nisu mogli da pokažu mnogo u takvim okolnostima. Videli smo svega nekoliko dobrih šansi, a možda i najbolju propustio je nekadašnji fudbaler Partizana Zakarić koji je mogao da duplira prednost Banjalučana. I pored toga, Borac je stigao do veoma važne pobede. Trijumf nad šampion pokazao je da Banjalučani mogu da se bore za sam vrh tabele i izlazak na evropsku scenu i u narednoj sezoni.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt