GOTOVO

TRAŽIO GA PARTIZAN, ZVALA ZVEZDA, DOVELA GA VOJVODINA: Iz Olimpijakosa u Novi Sad!

Autor Nemanja Stanojčić

Nastaviće Nikola Čumić karijeru u Vojvodini.

Izvor: Profimedia

Partizan ga je hteo letos, Crvena zvezda ga je zvala prošle godine, na kraju je Nikolu Čumića dovela Vojvodina! Umesto u redove beogradskih večitih rivala, odlučio je da ode u Novi Sad i da potpiše trogodišnji ugovor sa klubom.

Ilija Stolica je želeo da ga dovede u Humsku, bilo je kontakta i pregovora, to se nije dogodilo na kraju. U pregovorma je bila uspešnija Vojvodina koja je potvrdila da je stigao doskorašnji igrač Olimpijakosa. On može da pkriva nekoliko pozcija u napadu, najčešće je igrao kao krilni napadač.

"Srećan sam što sam obukao dres Vojvodine. Pregovori su bili dugi, na kraju smo uspeli da pronađemo dogovor sa Olimpijakosom. Svideo mi se novi projekat Vojvodine, ceo grad je stao iza kluba i očekujem da budemo u vrhu ove godine. Došao sam da pomognem i da dam sve od sebe da se ovde naredne godine igraju evropske utakmice. Spreman sam, odradio sam pripreme sa grčkim klubom. Nedostaju mi takmičarske utakmice, mada se fizički odlično osećam. Videću posle razgovora sa trenerom Rastavcem hoću li biti u konkurenciji za meč sa Voždovcem u nedelju", rekao je Čumić.

On je uzeo dres sa brojme 24 i postao je tako osmo pojačanje ovog leta. Stigli su Mamadu Traore, Iv Baraj, Filip Malbašić, Uroš Nikolić, Nemanja Nikolić, Lazar Carević i Radomir Milosavljević.

Čumić je karijeru počeo u Slobodi iz Užica, prešao je potom u Metalac, pa u niški Radnički. Odatle je otišao u Olimpijakos, ali je odmah vraćen na pozajmicu u Niš, pa je zatim išao na još dve pozajmice u Sporting Hihon i Lucern. Što se interesovanja večitih tiče, Partizan ga je tražio i pre dve godine, a prošle sezone se interesovala i Zvezda.