Fudbal

SAZNAJEMO: KLJUČNA 24 SATA ZA ZVEZDU! Traje drama oko Ada - sve dogovoreno, ali NEMA potpisa! Jedna stvar koči ceo posao

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ušla je u foto-finiš prelaznog roka. Da li će proći kroz cilj sa pojačanjima i koliko će ih stići na "Marakanu" u poslednjem trenutku? Borba traje iz sata u sat!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je sve dogovorila oko Edmunda Ada, ali zadnji vezni iz Gane još nije potpisao i vreme za registarciju u Ligi Evrope uskoro ističe. Prelazni rok u Srbiji završava se 15. septembra, međutim za Crvenu zvezdu se praktično zatvara nešto ranije, preciznije u narednih tridesetak sati. Termin za registraciju igrača za grupnu fazu Lige Evrope ističe 2. septembra u ponoć i zato u Crvenoj zvezdi požuruju zaključenje transfera Edmunda Ada i Adolfa Gaiča sa kojima pregovaraju već neko vreme, ali su se pojavili određeni problemi koji koče dolaske dvojice fudbalera.

Dok iz CSKA i dalje ne daju dozvolu Gaiču da pređe na pozajmicu u Zvezdu, sve je dogovoreno oko pozajmice za obavezom otkupa Edmunda Ada iz Šerifa. Ipak, administrativni problemi mogli bi čak i da "sabotiraju" viđeni transfer.

Prema nezvaničnim informacijama MONDA, postoje problemi oko vize Edmunda Ada i reprezentativac Gane još nije dobio dozvolu za boravak u Srbiji. Pokušaće sve u Crvenoj zvezdi da reše u naredna 24 sata kako bi Ado prešao u redove srpskog šampiona i tako bio registrovan na vreme za Ligu Evrope, ali vreme nije saveznik operativaca sa "Marakane".

Ado je već godinu dana na meti Crvene zvezde, od kada je sa Šerifom uspeo da je izbaci iz kvalifikacija za Ligu šampiona, međutim dva kluba nisu uspela da se dogovore zimus oko transfera. Zvezda je ponovo kontaktirala Šerif i ovog leta, potom čula ogromno obeštećenje koje ju je odbilo u prvi mah, ali su se na kraju našli na poslu vreednom dva miliona evra. Srpski klub bi za pozajmicu trebalo da plati 400 hiljada evra, a potom još 1,6 miliona za otkup u leto 2023. godine.

Dogovoreni su odavno i lični uslovi oko Ada, tako da je administracija jedina prepreka ka potpisu fudbalera iz Gane, pa ukoliko prođe period za registraciju igrača za grupnu fazu Lige Evrope - sigurno da će se ponovo sesti za sto i dobro razmisliti da li je u toj situaciji neophodan Zvezdi.

Podsetimo, Zvezda je u finišu prelaznog roka prodala Milana Pavkova i Ohija Omoižuanfa - i umesto njih za sada angažovala Kalifu Kulibalija - dok se traži još jedan napadač, što će najverovatnije biti Adolfo Gaič, ali ima i drugih rešenja iz inostranstva.