Burno!

ŠOKANTAN TRANSFER U ITALIJI - NAVIJAČI INTERA POLUDELI ZBOG NJEGA: Bio je Milanov ULTRAS, sad igra za gradskog rivala!

Autor Dušan Ninković

Najveće gradsko rivalstvo u Italiji dobilo je novu dimenziju, jer je za Inter potpisao veliki navijač Milana.

Izvor: MN Press

Dugo jedan transfer nije potresao italijanski fudbal kao što je to poslednjeg dana prelaznog roka uspeo da uradi Frančesko Ačerbi (34). Veteran koji je do sada nastupao za Lacio stigao je u Inter na jednogodišnju pozajmicu, a ovaj transfer nije se svideo navijačima. Oni smatraju da Inter nije trebalo da dovede čoveka koji se javno deklariše kao navijač Milana!

O svojoj ljubavi prema gradskom rivalu svog novog kluba, Frančesko je govorio pre nekoliko godina kada je postojala šansa da po drugi put u karijeri obuče crveno-crni dres. Tada je bio blizu transfera u Milan, pa je novinarima ispričao da je ranije u životu bio deo navijačke grupe i da je često sa tribina bodrio aktuelnog šampiona Italeije. Do prelaska nije došlo, a izjava mu je napravila probleme...

Sada su se tog razgovora prisetili navijači Intera, koji ne žele da gledaju u timu defanzivca koji podržava najvećeg rivala. To je što je za Milan igrao tokom jeseni 2012. godine nekako bi mu i oprostili, ali navijačku pripadnost... Nikako!

"Navijač sam Milana. U prošlosti sam bio član navijače grupe 'Fossa dei Leoni'. Išao sam s prijateljima na utakmice Milana na San Siro. Poslednja na kojoj sam bio bila je polufinalna utakmica Lige šampiona protiv Mančester junajteda 2007. godine", ispričao je ranije Ačerbi.

Ipak, navijači Itnera moraće da ga gledaju. Iskusni štoper sa čak 25 nastupa za seniorsku reprezentaciju Italije stigao je u klub kao jedan od poslednjih delova slagalice Simonea Inzagija. Nekadašnji trener Lacija doveo je fudbalera sa kojim je već sarađivao, a sve u nameri da se ove sezone okiti krunom koju treba "oteti" gradskom rivalu. Ekipi za koju navija Frančesko Ačerbi.