Fudbal

OVAJ BROJ U ZVEZDI VIŠE NIKO NEĆE OBUĆI! Bukari poslednji ima "11" na leđima, iz poštovanja prema NAJVEĆOJ LEGENDI kluba

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda zvanično je odlučila da povuče iz upotrebe dres sa brojem "11", u znak poštovanja prema najvećoj klupskoj legendi, Draganu Džajiću.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U znak poštovanja prema Draganu Džajiću, dres Crvene zvezde sa brojem "11" biće povučen iz upotrebe na Marakani. Šampion Srbije saopštio je tu odluku u večeri u kojoj je u Narodnom pozorištu svečanošću obeležio Džajićevih 60 godina u Ljutice Bogdana, tokom kojih je kao igrač postao legenda, a kao funkcioner ostvario još veće uspehe i vodio klub do titule prvaka Evrope i sveta.

Taj broj trenutno je na leđima Osmana Bukarija, kome, naravno, neće biti "skinut", već će ga nositi sve dok je u klubu, ali posle njega će biti povučen. Zvezda je ranije povukla i dresove sa brojem "12", koji je posvetila navijačima i "26", koji je povučen iz upotrebe nakon tragične smrti Zvezdinog đaka i prvotimca, Gorana Gogića. "Sve to u znak zahvalnosti Draganu Džajiću na svemu što je uradio za našu Crvenu zvezdu", saopštio je klub.

"Dragan Džajić je zvanično proglašen za najboljeg fudbalera Srbije ikad. Dragan Džajić je simbol Crvene zvezde, simbol Srbije, simbol uspeha. Jedno od najvećih imena koje je naša država ikad imala. Džaja je čovek koji je svoje ime utkao zlatnim slovima u slavnu istoriju Crvene zvezde. Kao igrač, kao rukovodilac, kao čovek. Sama pomisao na podatak da je od 77 godina koliko živi naš klub, samo prvih 17 proživeo bez Džaje, a 60 godina sa Džajom, izaziva naklon do poda i mesto među besmrtnima", rekao je na svečanosti generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

"Dobro pamtim njegove reči: 'Niti lepšeg kluba kad se pobeđuje, niti težeg kad se gubi. Ako nisi spreman da svakodnevno živiš sa ogromnim pritiskom, nisi za Crvenu zvezdu!'. Džajino iskustvo i mudrost je danas od neprocenjive vrednosti za naš klub. Crvena zvezda sa Džajićem, i bez Džajića, nije ista Crvena zvezda", dodao je on i potvrdio klupsku odluku o povlačenju broja: "Poštujući sve što je uradio za Crvenu zvezdu, razmišljali smo kako da mu se zahvalimo. Na predlog sekcije veterana Crvena zvezda i mišljenja Odbora za očuvanje i negovanje tradicije i istorije našeg kluba, UO FK Crvena zvezda je u čast Dragana Džajića, doneo odluku da se od sledeće sezone iz upotrebe trajno povuče dres sa brojem 11".