POGLEDAJTE

AU - PENAL U 102. MINUTU KOJI JE RAZBESNEO POLA NACIJE: Sudijin poklon za Benfiku, svi su se pitali kako ovo nije video!

Autor Nebojša Marković

Kontroverzna situacija obeležila je meč prvenstva Portugala, zahvaljujući kojoj je Benfika uspela da upiše pobedu.

Izvor: Arena sport/screenshot

Fudbaleri Benfike uspeli su da posle mnogo muka stignu do preokreta i pobede u 5. kolu portugalskog prvenstva, ali trijumf 2:1 protiv Vizele stigao je tek nakon izuzetno kontroverzne završnice!

Benfika je u nadoknadi vremena uspela da dobije dva crvena kartona i ostane na terenu sa devet igrača, ali i da u 102. minutu postigne gol iz nepostojećeg penala, koji je razbesneo gostujući tim!

Povela je Vizela u 20. minutu preko Crnogorca Milutina Osmajića, ali prava drama viđena je u nastavku. David Neres, doskorašnji igrač Ajaksa, izjednačio je u 76. minutu, da bi sve počelo da se komplikuje kako se bližio kraj meča.

Prvo je Gonsalo Ramos dobio dva žuta kartona, u 89. i 92. minutu, nakon čega je zaradio isključenje. Nadoknada na stadionu "Da Luž" bila je osam minuta, ali je sudija pustio da se igra duže, da bi sa prolaskom 100. minuta stigao i kontroverzni penal.

Jedan igrač Benfike je šutirao na gol, pogodio je igrača Vizele u leđa, lopta se potom odbila do njegovog lakta, što nikako nije smeo da bude jedanaesterac. Ipak, sudija je procenio da je to bilo isključivo igranje rukom i pokazao je na belu tačku. Ništa nije uspelo da ga natera da se predomisli, a Žoao Mario je iz penala potom doneo Benfiki preokret za 2:1. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, upravo je Žoao Mario bio drugi isključeni igrač Benfike, kada je zbog proslave pogotka zaradio drugi žuti karton.