DUGAČAK SPISAK

9 SRPSKIH FUDBALERA KOJI SU JOŠ BEZ KLUBA: Prelazni rok za njih NIJE gotov - ima li ovde igrača za Zvezdu i Partizan?

Autor Nebojša Marković

Pored nekolicine srpskih fudbalera koji su bez kluba, tu je i veliki broj dobro poznatih stranih igrača.

Izvor: MN Press/Profimedia/Seskimphoto

Završen je prelazni rok u najvećim ligama Evrope, videli smo mnogo transfera i prelazaka u poslednjih nekoliko sati pre nego što su klubovi ostali bez mogućnosti da kupuju igrače.

Ali veliki broj poznatih fudbalera i dalje je bez kluba. Među onima koji će pokušati da u narednom periodu pronađu novi klub nalaze se nekadašnji osvajač Mundijala, prvak Premijer lige, nekada veliki engleski talenti, ali i nekoliko srpskih igrača koji bi mogli da buud zanimljivi Crvenoj zvezdi, Partizanu i ostalim superligašima.

Sa završetkom prelaznog roka, klubovi više nemaju pravo da dovode igrače iz drugih klubova, ali to ograničenje ne obuhvata igrače koji nemaju klub. A na spisku fudbalera koji spadaju u tu grupu ima brojnih poznatih imena.

Jedan od njih je 33-godišnji Dijego Kosta. Nekadašnji napadač Čelsija i Atletiko Madrida je još u januaru napustio Atletiko Mineiro i od tada traga za novom sredinom. Radi se o nekadašnjem osvajaču Premijer lige sa "plavcima", kao i finalisti Lige šampiona sa "jorgandžijama":

Pored njega, tu je HuanMata. Slavni Španac ima 34 godine, letos je napustio Mančester junajted, ali još uvek nije uspeo da pronađe odgovarajuću sredinu. Pominjao se povratak u Primeru, ali osvajač Mundijala 2010. godine će u narednom periodu morati da potraži novi klub. Među nekada velikim engleskim talentima koji su bez kluba su i Ros Barkli (raskinuo s Čelsijem) i Deni Rouz (napustio Votford), dok je slobodan i Fabijan Delf, nekadašnji vezista Mančester sitija. Bez kluba su i Serž Orije i Džejson Denajer, nekada igrači u Premijer ligi, kao i Santijago Arijas, ne tako davno desni bek Atletiko Madrida.

Dan Aksel Zagadu je sa 23 godine iznenađujuće ime na listi, nakon što je štoper napustio Borusiju Dortmund, a tu su i Đibril Sidibe, Adel Tarabt, Rijad Budebuz, Hatem Ben Arfa, Hoze Iskjerdo... Ali šta je sa srpskim fudbalerima i onima koje pamtimo iz Superlige?

Uroš Spajić je ostao bez kluba, pošto mu je istekao ugovor sa turskom Kasimpašom, ali nije iznenađenje ovakav razvoj događaja, imajući u vidu da je štoper doživeo tešku povredu kolena zbog koje na terenu neće biti bar do kraja novembra. Zbog te povrede je i ostao bez šansi da zaigra za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Nekadašnji igrač Partizana Sejduba Suma je takođe bez kluba, kao i Miloš Jojić i Adem Ljajić. Upravo se Ljajić povezivao letos s Partizanom, ali od toga nije bilo ništa. Od bivših igrača crno-belih, na ovoj listi su i Marko Šćepović i Miralem Sulejmani. Štoper Jagoš Vuković nije našao novu sredinu od odlaska iz Kine, a u sličnoj poziciji su i Sava Aranđel Čestić, Vujadin Savić, Petar Škuletić...