U CENTRU PAŽNJE

JOVIĆ PROMAŠIO PENAL U DERBIJU! Luka mogao da postane heroj protiv Juventusa, pa se uhvatio za glavu! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

U prvom poluvremenu derbija u Seriji A Kostić je upisao asistenciju, a Jović je promašio penal.

Izvor: Profimedia

Srbi su obeležili prvo poluvreme derbija Serije A i duel Juventusa i Fiorentine. Filip Kostić je upisao asistenciju, dok je Luka Jović promašio penal u završnici prvog dela, tako da su njih dvojica u različitim raspoloženjima otišli na pauzu (1:1).

Sve je započeo Kostić koji je u 9. minutu posle centaršuta Huana Kvadrada želeo da šutira iz voleja, nije to uradio kako je želeo, pa je Arkadijuš Milik to ispratio i odlično se snašao za pogodak i vođstvo gostujućeg tima u Firenci. Kristijan Kuame je u 29. minutu izjednačio, a onda je Jović u 44. mogao da donese potpuni preokret. Leandro Paredes igrao je rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na "kreč", a Luka je bio neprecizan. Šutirao je po zemlji, golman Matija Perin dokačio je loptu, ona se od stative odbila "šetala" po gol-liniji, ali nije završila u mreži.

Jović je tako propustio priliku da postigne drugi pogodak i da se dokaže treneru Vićencu Italijanu sa kojim je već bio u svađi. Naljutio se srpski napadač kada je zamenjen u završnici duela sa Empolijem, a promašen penal mu svakako neće pomoći. Imaće priliku da se iskupi u drugom poluvremenu.

Šansu sa klupe na ovom meču čeka Dušan Vlahović. Srpski napadač i najbolji strelac Serije A nije se našao u startnoj postavi. Masimilijano Alegri odlučio je da ga ostavi na klupi i izvesno je da će se naći na terenu u drugom delu meča. Pitanje je samo kada...

Filip Kostić asistencija za Milika
Izvor: YouTube/Arena sport