POGODIO

SADIK DAO GOL NA DEBIJU - ZBOG OVOGA SU GA DOVELI! Simeone i Atletiko upoznali bivšeg igrača Partizana!

Autor Nemanja Stanojčić

Umar Sadik dao je gol u svom prvom meču za Real Sosijedad i to protiv Madriđana.

Izvor: Profimedia

Umar Sadik plaćen je preko 20 miliona evra i pokazao je odmah zašto je to tako. Na debiju u dresu Real Sosijedada postigao je gol i to protiv Atletiko Madrida. Za manje od 10 minuta provedenih na terenu zatresao je mrežu Jana Oblaka i oduševio navijače (1:1).

Tim Dijega Simeonea poveo je preko Alvara Morate u 5. minutu. Isti igrač postigoa je pogodak u 29. minutu, ali je VAR reagovao i poništio gol zbog ofsajda. Sa vođstvom su "jorgandžije" otišle na pauzu. Napravio je trener Imanol Alguasil promenu u poluvremenu, uveo je Sadika umesto Aleksandera Sorlota i to mu se isplatilo. U 55. minutu Mohamed Čo je centrirao, Sadik je sjajno skočio, lopta je preletela sve i on je rutinski smestio u mrežu.

Posle gola nekadašnjeg napadača Partizana Sosijedad je čuvao bod, Atletiko je krenuo u napad i bio blizu gola. Međutim, posle odlične akcije domaći tim je poveo, ali je taj pogodak brzo poništen zbog ofsajda. Da stvari budu gore za Simeonea i ekipu Oblak se povredio u završnici, pa ga je u 85. minutu zamenio hrvatski čuvar mreže Ivo Grbić.

Sosijedad u narednom kolu gostuje Hetafeu, Atletiko dočekuje Seltu. Ipak, ono što mnogo više brine "jorgandžije" i Simeonea je povreda sjajnog golmana Oblaka. Posebno zbog početka Lige šampiona. Njegov tim dočekuje Porto 7. septembra (21 čas).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt